Анди Мъри постигна една от най-впечатлявашите си победи в Големия

...
Анди Мъри постигна една от най-впечатлявашите си победи в Големия
Коментари Харесай

Над 5 часа игра, завършек след 04:00 през нощта и паметен триумф на Мъри над Кокинакис!

Анди Мъри реализира една от най-впечатлявашите си победи в Големия шлем през последните години, надделявайки над Матео Беретини в близо 5-часов маратон. Наглед силите на 35-годишния състезател трябваше да са на изчерпване, единствено че прословутата му борбеност го изведе до нов незабравим успех, откакто той надделя локалния любим Танаси Кокинакис  в същинска среднощна тенис класика, която продължи над 5 часа и приключи след 04:00 часа през нощта, като по този начин беше подложен нов връх в шампионата за най-късно завършил мач - 4:6 6:7(4) 7:6(5) 6:3 7:5.

По този начин сър Анди откри място в 1/16-финалите на конкуренцията в Мелбърн, където ще се опита да вземе реванш от Роберто Баутиса Агут за провалянето, което испанецът му нанесе в същото съревнование преди тъкмо четири години.

Бившият номер едно стартира по-добре срещата и имаше цели три точки за пробив в дебютното подаване на австралиеца, но по-нискоранкираният състезател употребява цялостната мощност на своя сервис и се измъкна от сложното състояние.

Оттам насетне несъмнено Кокинакис диктуваше темпото и не се колебаеше да навлиза във вътрешността в рамките на корта, с цел да приключи със страховития си форхенд. Всичко това оказа помощ на австралиеца да реализира дебютен брейк в мача, който се оказа изцяло достатъчне за спечелването на първия сет.

Втората част протичаше изцяло равностойно, а отбраната на Мъри наподобява като в най-хубавите му години. Британецът гонеше всяка една топка и връщаше привидно невъзможни за доближи удари в полето на своя противник. Трикратният първенец от Шлема не се отхвърли, даже когато изостана с пробив и отрази три сетбола, с цел да изравни при 5:5.

В този миг локалният любим разруши ракетата си на части в земята, тъй като беше пропуснал цели четири следващи опита да приключи с удар над глава, до момента в който сър Анди преливаше от сила и си ползволяваше да предизвика австралийската аудитория. В последна сметка се стигна до тайбрек, където Кокинакис беше на висота от първата до последната точка и се приближи единствено на сет от спечелването на конфликта.

В третата част несъмнено миналогодишният първенец на двойки излъчваше по-голяма прохлада от своя конкурент, само че Мъри не спираше да си дава шансове за поврат, когато изглеждаше изцяло жертван. 159-ият в света пък се поддаде на нервите и пропиля преднина от 5:2, с цел да стигнем до нов тайбрек, в който Кокинакис направи поредност от фрапантни неточности и британецът записа първи сет на сметката си.

Изведнъж съотношението на силите се промени изцяло и ветеранът изглеждаше все едно мачът занапред започва, до момента в който неговият противник загуби остротата в отиграванията си и не приличаше на себе си. Австралиецът допускаше непростими неточности наоколо до мрежата и губеше огромната част от завързаните геймове, които бяха в обилие през този интервал от дуела.

Часовникът към този момент показваше близо 03:00 часа през нощта, когато напъните на британеца бяха възнаградени с пробив в негова изгода и той го задържа до последно, отразявайки две опция за рибрейк в последния миг и по този начин спечелилият щеше да бъде избран в пети съдбоносен сет.

Там никой не можеше да се откъсне в резултата до 3:3, когато сър Анди получи цели три поредни брейкбола, единствено че Кокинакис влезе в серия от безупречено изпълнени драйв волета и седна в стола си за отмора, имайки преднина от 4:3. В идващите минути продъжи да се основава усещането, че някогашният номер едно стои надалеч по-добре в разиграванията, а само началният удар държеше австралиеца над повърхността. Все отново логиката възстържествува и Мъри проби в последния миг преди тайбрек, след  което беше праволинеен на лично подаване и реализира една от най-паметните си победи на австралийска земя.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР