Анди Мъри получи тежък жребий, продължавайки подготовката си за турнира

...
Анди Мъри получи тежък жребий, продължавайки подготовката си за турнира
Коментари Харесай

Тежък жребий за Анди Мъри в Бордо

Анди Мъри получи тежък чоп, продължавайки подготовката си за шампионата от Големия шлем Ролан Гарос, играейки в съревнования от Чалънджър веригата. Шотландецът, който през днешния ден навършва 36 години, постави завършек на четиригодишното си очакване за купа, триумфирайки в Чалънджъра в Екс-ан-Прованс по-рано този месец. Но инерцията, набрана във Франция, не бе пренеса на Мастърса в Рим, където той отпадна още на старта от представителя на домакините Фабио Фонини.
Сега Мъри ще взе участие в нов Чалънджър – в Бордо, в опит да натрупа още срещи на клей, и евентуално да завоюва още ранкинг точки, преди началото на Откритото състезание на Франция. Трикратният първенец от Шлема се изкачи до номер 42 в международната класация след купата в Екс-ан-Прованс и още една мощна седмица може да го вкара измежду поставените на Ролан Гарос. Британецът обаче е изправен пред сложен старт в Бордо, защото може да стартира против различен троент победител в Големия шлем – Стан Вавринка.

Мъри е подложен под номер 2 в главната скица на конкуренцията, тъй че почива в първи кръг, до момента в който Вавринка, който отстъпи на Григор Димитров във втори кръг в Рим, започва против квалификант. Ако Мъри се оправи с швейцареца, идващият му противник може да бъде 50-ият в света Юго Умбер. Третият в схемата Ришар Гаске също е в половината на шотландеца, до момента в който Ян-Ленард Щруф, който неотдавна игра край на Мастърса в Мадрид, е номер 1 в схемата.

Рафаел Надал няма да взе участие в Бордо, откакто отхвърли „ уайлд кард “ за шампионата. Испанският Матадор не е играл формален мач от Аустрелиън Оупън насам заради травма и е под въпросителна за отбрана на купата си в Париж. Турнирният шеф в Бордо Жан-Баптист Перлан сподели, че е поканил Надал да взе участие в Чалънджъра, само че сътрудникът му Карлос Коста отклонил предлагането. „ Предложих му един от „ уайлд кардите “. Карлос Коста доста вежливо отвърна, че Надал продължава подготовката си вкъщи в Манакор, че не е към момента подготвен и е под въпрос за Ролан Гарос “, разкри Перлан за L’Equipe. Откритото на Франция започва на 28 май.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР