Андерсон Варежао навърши 35 години в края на септември, а

...
Андерсон Варежао навърши 35 години в края на септември, а
Коментари Харесай

Варежао няма отбор, но играе силно за Бразилия

Андерсон Варежао навърши 35 години в края на септември, а макар солидната си визитка, към момента няма тим и е свободен сътрудник. С 14 сезона в НБА зад тила си, опитиният бразилец се надява да си откри нов отбор в Лигата скоро, а в това време поддържа форма самостоятелно и в това време играе за националния тим на Бразилия.

Именно с екипа на “селесао” той изнесе два много постоянни мача в зона “Америка” на квалификациите за Мондиал 2019 в Китай. 211-сантиметровият Андерсон вкара 11 точки и овладя 9 битки при успеха над Чили, а при триумфа над Венецуела бе още по-ефективен с 16 точки и 12 битки за единствено 24 минути игра.

Варежао надалеч не е първият деец, който се показва на равнище за родината си в квалификациите в тази част на света. Аржентинецът Луис Скола също впечатли с изявите си за Аржентина, само че за разлика от бразилския си сътрудник той играе постоянно в шампионата на Китай.

Варежао има 627 мача в постоянния сезон и още 88 в плейофите, като е играл за Кливланд и Голдън Стейт в НБА, а от Уориърс даже му предложиха шампионски пръстен, въпреки той да записа едвам 14 мача през предишния сезон.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР