> Андерш Тегнел, главен епидемиолог на ШвецияЗа разлика от Швеция,

...
> Андерш Тегнел, главен епидемиолог на ШвецияЗа разлика от Швеция,
Коментари Харесай

Швеция: Ситуацията при нас изглежда добре

 > Андерш Тегнел, основен епидемиолог на Швеция
За разлика от Швеция, всички те постановиха строги ограничавания при започване на пандемията. " Може би ние трябваше да се грижим повече един за различен ", признава 31-годишният Дан Еклунд, който се разхожда с лодката на собствен другар в езерото Сторшон, на два часа път северно от Стокхолм. Последните данни навеждат на мисълта, че Швеция към този момент се оправя по-добре с преодоляването на болестта.

Броят на новите смъртни случаи е едноцифрено число през множеството дни този месец, в контрастност с пика на епидемията в страната през април, когато няколко дни починаха по над 100 души. Тежките случаи също са намалели доста, като броят на пациентите, одобрявани в интензивно поделение, спадна до няколко дневно. Въпреки че данните не са толкоз положителни, както в другите скандинавски страни, е налице явно усъвършенстване.

" Ситуацията наподобява добре. Имам поради, че най-сетне сме там, където се надявахме да бъдем доста по-рано ", споделя Андерш Тегнел, основният държавен епидемиолог, който дава отговор за тактиката. Той призна, че са умряли прекалено много хора, по-конкретно в старческите домове. Тегнел обаче въпреки всичко счита, че " няма безапелационни доказателства, че една карантина би направила обстановката доста по-различна ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР