Андерсън премина с лекота през Нишикори в ЛондонКевин Андерсън постигна

...
Андерсън премина с лекота през Нишикори в ЛондонКевин Андерсън постигна
Коментари Харесай

Андерсън премина с лекота през Нишикори в Лондон

Андерсън мина с лекост през Нишикори в Лондон
Кевин Андерсън реализира безапелационен триумф над Кей Нишикори с 6-0, 6-1 за малко над час и записа втория си триумф в група Лейтън Хюит на ATP финалите в Лондон. Южноафриканецът надделя японския си противник за повторно в границите на три седмици, откакто го победи и на финала на тенис шампионата във Виена. Нишикори от своя страна се реваншира за загубата си в австрийската столица след триумф на Мастърса в Париж, само че през днешния ден на корта имаше единствено един състезател и това бе Андерсън.

Той завоюва 82% от точките на първи сервис, като направи 10 аса. Успехът бе и под номер 47 за 32-годишния тенисист през сезона, с което той усъвършенства предходното си върхово достижение от 46 победи през 2015 година. Андерсън бе покрай това да не даде нито гейм на Нишикори, сходно на Роджър Федерер, който през 2005 година реализира триумф с 6-0, 6-0 над аржентинеца Гастон Гаудио на полуфиналите на конкуренцията, която тогава се организираше в китайския град Шанхай.

Южоафриканецът се приближи до класиране за полуфиналите в дебютното си присъединяване в Лондон. Това ще се случи, в случай че в късния мач от група Лейтън Хюит Доминик Тийм победи Роджър Федерер, или швейцарецът победи австриеца в три сета. В последните си мачове от групата Андерсън играе с Федерер, до момента в който Нишикори се изправя против Тийм. Японецът се стреми към трето присъединяване в полуфиналната фаза на финалите след 2014 и 2016 година. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР