Андерс Фог Расмусен Бившият генерален секретар на НАТО и сегашен

...
Андерс Фог Расмусен Бившият генерален секретар на НАТО и сегашен
Коментари Харесай

Расмусен: Путин сигурно се смее, като вижда как подкопава западната демокрация


Андерс Фог Расмусен

Бившият общоприет секретар на НАТО и настоящ консултант на президента на Украйна Андерс Фог Расмусен съобщи, че съветският президент Владимир Путин несъмнено се забавлява, като вижда какъв брой сполучливо подкопава западната народна власт и се възползва от смесените сигнали от държавното управление на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, съобщи Асошиейтед прес.

Расмусен, който е и някогашен министър председател на Дания, се причисли към критиците на Русия, които питат за какво държавното управление на Тръмп не е спазило изтънчен от Конгреса краен период за налагане на нови наказания на Москва. Според Расмусен неналичието на отговори ще се одобри като симптом на уязвимост, а това ще е от изгода за Кремъл.

" Президентът Путин сега несъмнено се смее, тъй като е постигнал доста повече в сравнение с може да е мечтал, когато става дума за подкопаване на престижа на западните демократични институции. Когато следи протичащата полемика тук, във Вашингтон, съгласно мен напряко не му се има вяра, че е съумял да реализира толкоз доста против толкоз скромна инвестиция за интервенция в изборите ", споделя Расмусен в изявление за АП.

Конгресмени от двете партии реагираха с неспокойствие, че на 1 октомври изтече период за налагане на нови наказания на Русия, избран в подписан през август от Тръмп закон, който обгръща хора, свързани с съветската защита и разузнаване. Новите наложени от конгреса наказания се прибавят към към този момент съществуващите наказания, които постановиха на Русия поради поддръжката й за сепаратистите в Източна Украйна и анексията на Крим през 2014 година

Държавният департамент съобщи, че забавянето се дължи на предпочитание да се обезпечи информация за американските компании и съдружниците на Съединени американски щати по какъв начин да избегнат нарушение на тези наказания, в които се плануват санкции за други страни, работещи с съветската защита и разузнаване.

Представители на Съединени американски щати загатнаха и юридически спънки пред въвеждането на глобите, както и дипломатически съображения по какъв начин те ще обиден сътрудници на Съединени американски щати, които работят с Русия.

Расмусен обаче съобщи, че неналичието на ясна връзка от държавното управление на Тръмп какви тъкмо са трудностите размива посланието на Съединени американски щати, че съветската експанзия и интервенция няма да се търпят.

" Ако има такива юридически спънки, държавното управление би трябвало допустимо най-скоро да работи с Конгреса по превъзмогването им или най-малко да осведоми Конгреса за тези спънки. Иначе държавното управление поражда съмнението, че се колебае ", споделя Расмусен в изявлението.

Расмусен, който стана консултант на украинския президент Петро Порошенко по-рано тази година, прикани Съединени американски щати да доставят на армията на Украйна смъртоносни оръжия. Този вид се изследва от години, в това число при ръководството на някогашния президент Барак Обама. Засега обаче Съединени американски щати не са взели такова решение, макар че няколко пъти са загатнали обществено тази опция.

Расмусен въпреки всичко съобщи, че даже единствено опасността от доставки на американски оръжия за Украйна се е отразила позитивно на желанията на Путин за Украйна. Според някогашния началник на НАТО неотдавнашното предложение на Путин да се изпратят мироопазващи сили на Организация на обединените нации в Източна Украйна е знак, че съветският президент " се пробва да откри излаз от обстановката ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР