андемията от коронавируса се отрази лошо на много сектори в

...
андемията от коронавируса се отрази лошо на много сектори в
Коментари Харесай

Пазарът на компютри с най-голям ръст от 10 години насам

андемията от ковид се отрази неприятно на доста браншове в стопанската система. Пазарът на компютри обаче не е измежду тях. Той е измежду дребното печеливши от протичащото се и записва исторически растеж, демонстрират данни на компанията Canalys.

Тя пресмята, че през третото тримесечие на тази година доставките на компютри са се повишили с 13% и са достигнали 79,2 млн. бройки. Това е най-големият растеж от 10 години насам.

Първото тримесечие на годината беше предстоящо едва. Това е обичайното време с най-ниски доставки, а и още пандемията не беше навлязла в разгара си.

С навлизането на всеобщите ограничаващи ограничения и работата от отдалеченост, през второто тримесечие пазарът на компютри означи непредвиден растеж. Той продължава и през третото тримесечие, като резервира наклонността - най-предпочитани са преносимите компютри от всевъзможни ценови класове, до момента в който настолнте компютри не престават да бележат спад.

Лидер на пазара е Lenovo с над 19 млн. доставени устройства. На второ място е HP с 18,7 млн., следвани от Dell, Apple и Acer. Анализаторите разясняват, че към този момент и самите производители и дистрибутори са се справили с първичните проблеми и да стъпят на крайници. Те са подготвили веригите за доставка и се концентрират повече върху преносимите компютри, чието търсене продължава да е доста високо.

От Canalys чакат наклонността да продължи и през четвъртото тримесечие и даже по-късно. Причината е, че пандемията ще докара до трайни промени в метода на работа и учене на хората и това ще сътвори нови благоприятни условия за производителите на компютри да притеглят вниманието на потребителите.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР