Анатолий Господинов подписа договор с АРДА, след като дойде в

...
Анатолий Господинов подписа договор с АРДА, след като дойде в
Коментари Харесай

Анатолий Господинов: Идването ми в Арда е крачка напред

Анатолий Господинов подписа контракт с АРДА, откакто пристигна в клуба като свободен сътрудник. Той застана пред камерата на ARDA TV с цел да опише повече за себе си, по какъв начин се стигна до този трансфер, от кой вратар се учи, какви са неговите цели с АРДА.

Анатолий, добре пристигнал, подписа контракт с АРДА и към този момент си част от тима.
– Добре заварили, желая да благодаря на управлението на ПФК АРДА, че прояви предпочитание да ме притегли. Радвам се, че съм тук и ще се опитам да оказа помощ на тима да реализира задачите за идния сезон.

Как се стигна до този трансфер с цел да станеш част от АРДА?
– Първо ми се обади треньорът Александър Тунчев, по-късно имах диалог и със спортния шеф Ивайло Петков, след което постигнахме съглашение и се озовах тук в АРДА.

През последните години се трансформира в главен вратар на Етър, от където идваш. Двата тима играха няколко пъти един против различен.
– Да, по този начин е. Понатрупах много опит във Велико Търново, където се задържах много време и мисля, че в този момент беше верният миг да направя стъпка нагоре в моята кариера с идването ми в АРДА.

Предполагам си следил тимът на АРДА през последните години и най-големият триумф финала за Купата на България?
– Да, естествено. Запознат съм с тима на АРДА и това, което направиха предходната година. Надявам се да повторим този триумф и да играем в Европа.

Познаваш ли се с играчите на АРАД?
– Да, с множеството се познаваме. С една част сме играли дружно, с други се познаваме от мачовете, по този начин, че нямам проблем в това естество. Най-близък съм с Пламен Крачунов, тъй като играхме дружно в Етър, а преди този момент и в ЦСКА.

Разкажи нещо за теб, за какво и по какъв начин се възпламени да тренираш футбол?
– Започнах да упражнявам като дребен в родния ми град Сливен и още от начало желаех да бъда вратар. Запалих се от Икер Касияс и Реал Мадрид. В следствие се възпламених и по други вратари.

Следиш ли по какъв начин упражняват огромните вратари и взимаш ли нещо от тях?
– Когато гледаш мачове на най-хубавите вратари в света от всеки можеш да научиш по нещо. Всеки един от тях си има личен жанр на игра. На мен ми харесва играта на Ноер, както може би на всички млади вратари, с неговите излизания, с играта с крайници, с ръководенето на отбраната. Опитвам се да взема най-хубавото от всеки.

Имаш ли обред, когато излизаш на терена?
– Не, нямам никакъв обред.

Какво прави Анатолий Господинов, когато не е на тренировки и няма мачове?
– Обичам да излизам с другари, да играя тенис на корт, общо взето естествените неща за един човек.

Какво би споделил на почитателите на АРДА?
– На почитателите бих споделил единствено да подкрешят тима, а ние ще се раздаваме с цел да ги радваме.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР