Анатолий Берьозиков, 40-годишен активист, който е разпространявал листовки за украинския

...
Анатолий Берьозиков, 40-годишен активист, който е разпространявал листовки за украинския
Коментари Харесай

В руски полицейски арест почина противник на войната в Украйна

Анатолий Берьозиков, 40-годишен деятел, който е разпространявал листовки за украинския план " Искам да пребивавам ", е умрял в специфичен център за задържане в Ростов на Дон на 14 юни , заяви правозащитният план " ОВД-инфо ", представен от рууската работа на Би Би Си.

Адвокат Ирина Гак сподели, че предходния ден е открила следи от електрошоков револвер на Березиков, а самият той се е оплакал от закани .

Според юриста на 11 май в жилището на Берьозиков са пристигнали чиновници на сигурността, направили са обиск, " при който са му нанесли побой ", след което му е формиран акт за непокорство. За това тя описа пред " Медиазона ".

Активистът е задържан за 10 дни за непокорство на чиновници на реда. След приключване на периода на ареста Березиков не е напуснал специфичния арест, защото са му били наложени още 10 дни арест за дребно безчинство.

На 31 май съдът го прати в ареста за трети път. Според Гак Березиков й споделил, че преди процеса служители на реда са го извели отвън града и са го измъчвали с електрошок .

Гак сподели още, че на всички срещи с нея Берьозиков се е оплаквал от напън, принуждение и закани от страна на силите за сигурност. Адвокатът допуска, че фактът, че Берьозиков е разлепял листовки на украинския план " Искам да пребивавам " в града, може да е в основата на преследването , отбелязва " Медиазона ".

В сряда, съгласно Гак, тя е видяла кола за спешна помощ в двора на специфичния арест, в който е докарано тялото на нейния клиент.

Служител на специфичния център за задържане съобщи, че деятелят се е самоубил, написа " Кавказки възел " (издание, несъмнено като " задграничен сътрудник " от съветските власти).
 В Русия осъдиха мобилизиран за дезертиране на седем години затвор
В Русия осъдиха мобилизиран за дезертиране на седем години затвор

Той се е предал самичък откакто се завърнал у дома
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР