Анастасия Павлюченкова се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на

...
Анастасия Павлюченкова се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Павлюченкова пречупи Стивънс и e на четвъртфинал в Мелбърн

Анастасия Павлюченкова се класира за четвъртфиналите на Откритото състезание на Австралия, откакто обърна поставената под номер 5 Слоун Стивънс – 6-7 (3), 6-3, 6-3. Последният дуел от осминафиналите при дамите в долната половина на схемата предложи на феновете в Мелбърн здрава борба през цялото време, като американката съумя да вземе задатък в резултата след тайбрек, извоюван на три точки.

Отговорът на рускинята във втория сет обаче не закъсня и тя възвърне паритета след 6-3. В заключителната трета част мощната игра от главната линия и положителната дълбочина при ударите от форхенд и бекхенд разрешиха на Павлюченкова да вземе превес над шампионката от Ю Ес Оупън 2017 и след 6-3 и в третия сет, рускинята се класира на третия си четвъртфинал в кариерата след Ролан Гарос и Ю Ес Оупън през 2011.

Нейна съперничка в спор за място на полуфиналите е американката Даниеле Колинс, която изненадващо в профил шампионката от 2016 Анжелик Кербер в два сета. Двубоят сред Павлюченкова и Колинс подсигурява непоставена полуфиналистка в долната половина на схемата в Мелбърн, като победителката от мача им ще срещне спечелилата всред Петра Квитова и представителката на домакините Ашли Барти. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР