Анастасия Горбенко обаче не се трогна Анастасия Горбенко от Израел

...
Анастасия Горбенко обаче не се трогна Анастасия Горбенко от Израел
Коментари Харесай

Заради Газа, освиркаха израелска медалистка на Световното по плуване

Анастасия Горбенко обаче не се трогна
Анастасия Горбенко от Израел завоюва сребърен орден на 400 метра съчетано плуване в последния ден на международното състезание по плуване в Доха (Катар), само че сигурно няма да се обръща обратно към този спомен с позитивни страсти. 23-годишната плувкиня, която е дете на украински емигранти, бе освиркана от публиката в арабската страна, а както може да се досетите, повода за това е политическа.

Всъщност медиите в Катар подлагаха на критика съществено наличието на израелски плувци на Мондиала, акцентирайки като претекст за дейностите си продължаващия спор сред Израел и групировката " Хамас ", както и най-много " специфичната военна интервенция ", която израелската войска стартира в линията Газа.

Горбенко показа, че при всички свои плувания в Доха е била освирквана, само че все пак е горда, че излиза с флага на родната си страна. " Тук съм, с цел да съставлявам страната си. Правя го с байрак на Израел и се гордея с това. Ако на някого не му харесва - това сигурно не е мой проблем ", бе късият коментар на 20-годишната спортистка пред кореспонденти.

Стигна се до такава степен, че израелските плувци непрекъснато имаха бойци до себе си като спомагателни ограничения за сигурност.

Това надалеч не е първи политически отенък, който се появява на международното по плуване. Представителите на Беларус се състезаваха с безпристрастен статут поради войната сред Русия и Украйна, също посочена като " специфична военна интервенция ". Руската федерация пък отхвърли да прати своите плувци, тъй като те също трябваше да вземат участие като неутрални.

Сребърният орден на Горбенко е първо отличие за Израел в историята на страната на шампионат от сходен диаметър - в огромен басейн.

Досега тя имаше два златни медала от международно състезание, само че не в басейн с олимпийски размери, а в 25-метров подобен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР