Анастасиос Карадимитрис е гръцки професор по хематология в Имперския колеж

...
Анастасиос Карадимитрис е гръцки професор по хематология в Имперския колеж
Коментари Харесай

Гръцки учен с революционна идея за борбата с рака

Анастасиос Карадимитрис е гръцки професор по хематология в Имперския лицей в Лондон. Професорът и неговият проучвателен екип излязоха с новаторска концепция за битка с рака. Те имат вяра, че развиването на тяхната концепция може да бъде идващото потомство от най-модерните имунотерапии, при които имунните кафези ще бъдат „ програмирани “ за заличаване на рака, написа Zdrave.to.

Екипът сътвори генетично конструирана версия на клетка, която може да бъде всеобщо създадена, с цел да се употребява на многочислени пациенти, вместо единствено един по един.

Изследването сподели, че тези кафези съумяват да отстранят всяка ракова клетка в 60% от мишките, употребявани в опитите, като 90% от тях са в положение да оцелеят в дълготраен проект.

„ Изследователите на рака и лекарите са доста разчувствани от тази терапия; това значи, че вместо да беседваме с пациентите за приют, можем да им предложим лекуване, което има положителни шансове за работа „, сподели Карадимитрис пред Кейт Уайтън от портала Science Daily.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР