Ананиев: След анализ ще бъдат пренасочени лекарите от болница Лозенец“С

...
Ананиев: След анализ ще бъдат пренасочени лекарите от болница Лозенец“С
Коментари Харесай

Ананиев: След анализ ще бъдат пренасочени лекарите от болница „Лозенец“

Ананиев: След разбор ще бъдат пренасочени лекарите от болница „ Лозенец “
С преобразуването на „ Лозенец “ в педиатрична болница няма никакъв проблем за съществуването на Медицинския факултет към Софийския университет, разяснява пред бТВ министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев.

Според министър Ананиев Медицинският факултет ще продължи да действа, като няма никакъв проблем за актуалните и бъдещите студенти. Здравният министър бе безапелационен, че преподавателите и работещите в болничното заведение ще запазят своите университетски длъжности, а настоящата акредитация на факултета ще се резервира до приключване на съответния интервал.

„ В същото време, за всеки един от работещите в тази болница ще бъде изработен разбор на работното място, на съответната клиника или поделение и ще се вземе решение къде ще бъдат пренасочени тези екипи. Разбира се, като им се подсигурява работата “, посочи още министър Ананиев.

Според здравния министър с преструктурирането на болница „ Лозенец “ в детска многопрофилна болница няма да се стигне до закриване на тези отделения, които не са свързани директно с лекуването на деца, а те ще бъдат прелокирани към другите академични лечебни заведения в София.

„ Тази болница има някъде към 220 кревати. За да бъде многопрофилна детска болница, тя би трябвало да има най-малко някъде към 500-550 кревати. Ние предвиждаме да изградим още един корпус с топла връзка сред болница „ Лозенец “ и новата постройка с оглед обезпечаване на цялостния потенциал на тази болница “, добави още Кирил Ананиев.

Според финансовите планове преструктурирането на лечебното заведение, дружно с новия корпус и топлата връзка сред тях, ще коства към 35-40 млн. Докато построяването на напълно нова детска болница ще бъде към 150 млн. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР