Ананиев: Реформата в здравноосигурителния модел много закъсняРеформата в здравноосигурителния модел

...
Ананиев: Реформата в здравноосигурителния модел много закъсняРеформата в здравноосигурителния модел
Коментари Харесай

Ананиев: Реформата в здравноосигурителния модел много закъсня

Ананиев: Реформата в здравноосигурителния модел доста закъсня
Реформата в здравноосигурителния модел доста закъсня, нужни са незабавни промени. Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев при откриването на кръгла маса за промените в бранша, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Пред експертите и браншовите организации той помоли да не одобряват лансираните от Министерството на здравеопазването оферти като дефинитивни. „ Дискусията по тях ще продължи колкото е належащо. Поемам уговорката да не потеглям по отъпкания път към Министерския съвет, до момента в който не реализираме единодушие “, даде обещание министърът.

Здравният министър добави, че новият здравен модел ще се базира на 4 основни тематики - нов вид надзор в бранша, основаване на конкуренция сред НЗОК и здравните застрахователи, унищожаване на нерегламентираните заплащания и рационализация на опазването на здравето. „ Готови сме на градивен, почтен диалог за развиването на българското опазване на здравето “, приключи обръщението на Кирил Ананиев.

Здравният конгрес е с присъединяване на вицепремиерите Валери Симеонов и Томислав Дончев, омбудсманът Мая Манолова, представители на КНСБ и КТ „ Подкрепа, пациентски и неправителствени организации. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР