Ананасът се оказва не само здравословен, но и много добро

...
Ананасът се оказва не само здравословен, но и много добро
Коментари Харесай

Ананасът – чудото на красотата

Ананасът се оказва освен здравословен, само че и доста положително средство за разкрасяване . Учените разкриват елементи за това по какъв начин този тропически плод въздейства върху кожата, фигурата и здравето ни.

Ананас за младежка кожа

Освен витамин С, ананасът съдържа и обилни количества от микроелемента манган, който в композиция с витамин С подтиква образуването на натурален колаген в кожата. Колагенът способства за укрепването на съединителната тъкан, от което кожата остава млада, гладка и стегната.

В ъншният пласт на повредена от слънцето кожа също може да бъде предпазен и възобновен благодарение на вълшебния плод. Той работи даже при съществуването на старешки петна. Трябва просто да нанесете малко сок от ананас върху засегнатите места.

Ананас против целулит

Въпреки че не може да отстрани портокаловата кожа, ананасът подкрепя отделянето на шлаките и детоксикацията . Този резултат се дължи на високото наличие на ензима бромелаин. Освен това е съвършен за изгарянето на мазнини. Не би трябвало да забравяте, обаче, да консумирате ананаса в композиция с други здравословни храни. Затова не се подлагайте на едностранна ананасова диета – тя ще отстрани единствено непотребната вода, само че не и мазнините.

Ананас за косата

Имате косопад? Грабвайте бързо ананаса! От една страна, витамин С предотвратява загубата на коса, а от друга, бромелаинът облекчава възпалението на скалпа и го защищава от инфекции . В същото време косата е снабдена с жизненоважни субстанции и придобива повече мощ и разтегливост.-->

Ананасът като противовъзпалително средство

Плодът има и лечебни свойства. Консумацията на южния плод има освен противовъзпалителен резултат поради скъпите си ензими, само че и подтиква метаболитните процеси в организма. Дори при простуда ананасът може да ви донесе облекчение поради отхрачващите свойства на бромелаина.

Ананасът подтиква храносмилането

Бромелаинът задейства разграждането на мазнините. Съветът е да ядете и стъблата на ананаса, в случай че са още нежни, тъй като наличието на бромелаин в тях е най-високо.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР