Анализи по теми като хибридни атаки, киберсигурност и комунистическо минало

...
Анализи по теми като хибридни атаки, киберсигурност и комунистическо минало
Коментари Харесай

Мозъчен тръст на Цветанов ще прави анализи за хибридни заплахи и комунистическото минало

Анализи по тематики като хибридни офанзиви, киберсигурност и комунистическо минало ще прави новият " Евроатлантически център за сигурност ", основан от Цветан Цветанов. Бившият втори човек в ГЕРБ разгласи, че ще прави мозъчен концерн още като напусна редиците на партията след абсурда с жилищата. Днес бе представянето на новия център пред медиите. От уеб страницата на организацията излиза наяве, че главните й цели ще бъдат да изготвя позиции, свързани с така наречен " евро-атлантическа сигурност ".
Центърът на Цветанов е основан в Студентски град, в постройката на банкрутиралата телевизия БиАйТи. Пак съгласно уеб страницата, организацията е " самостоятелна непартийна и неправителствена ". Амбицията й е " да способства за усилване на съдействието по тематиките на сигурността посредством метод, основан на общите ни евро-атлантически полезности ".
Сред учредителите са някогашният зам.-директор на Института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи Росен Йорданов, журналистът Христо Христов, юристът Борис Велев и някогашната служителка в ГЕРБ и Народното събрание София Петкова.
За да финансира " задълбочените си наблюдения и разбори ", центърът ще кандидатства по разнообразни планове на фондации като " Ханс Зайдел ", " Конрад Аденауер ", " Америка за България ". Още идната седмица предстояла и среща с хора от тинк-танка към Европейската национална партия " Център за европейски проучвания Вилфрид Мартенс ".
Отделно от това до десетина дни от центъра възнамеряват да имат и позиция по плана за АЕЦ " Белене " да вземем за пример. Чакало се и мнение за военните партньорства със Съединени американски щати. Ще даваме и изказвания, ще имаме телевизионни участия по всички настоящи събития.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР