Анализаторите повишиха прогнозата за курса на акциите йIBM поскъпна рязко

...
Анализаторите повишиха прогнозата за курса на акциите йIBM поскъпна рязко
Коментари Харесай

IBM поскъпна с над $12 млрд. за ден

Анализаторите покачиха прогнозата за курса на акциите й

IBM нарастна внезапно след оповестяване на финансовите резултати за тримесечието

Публикуването на финансовите резултати на IBM за последното тримесечие подлуди борсата. Акциите на компанията внезапно нарастнаха на фона на данни, които надвишават упованията на анализаторите.

Само за един ден пазарната стойност на IBM се повиши с 12,6 милиарда $, съобщи Ройтерс. Подобно нарастване беше записано преди осем години – в далечната 2009 година, напомнят анализаторите.

IBM се явява третият по величина производител на програмен продукт и пазарните наблюдаващи поясняват нейните индикатори като отражение на бранша като цяло. Спадът в приходите на IBM в продължение на 22 тримесечия говореше за застой, само че в това време компанията отчиташе растеж в перспективни посоки като облачните услуги, киберсигурността и разбора на данни.
още по тематиката
През последното тримесечие тези три посоки осигуриха 46% от приходите на компанията, или 8,8 милиарда $, бележейки растеж от 11%. Засега консултантите не бързат да трансформират рейтинга на IBM, само че Citi и Barclays към този момент покачиха прогнозата за курса на акциите й.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР