Анализаторите от Barclays очакват възстановяване на цените на суровините през

...
Анализаторите от Barclays очакват възстановяване на цените на суровините през
Коментари Харесай

Barclays прогнозира: 72 долара за барел петрол, 6263 долара за тон мед и средна цена за газа - 2,92 долара за 1 млн. BTU


Анализаторите от Barclays чакат възобновяване на цените на суровините през идната година. Според тях, през второто тримесечие на 2019 година медта ще нарастне до 6550 $ за звук, а по-късно, през второто полугодие ще се намали. Като цяло междинната цена за идната година съгласно прогнозата е за 6363 $ за звук.

Ако обаче има ново усилване на опасенията във връзка с комерсиалните войни и то се съчетае със слабостта на emerging markets,то това може да докара до спад на котировките до 5500 $ за звук.

Цените на петрола ще се възстановят до 75 $ за барел през първото тримесечие на идната година. Средната цена може да е от порядъка на 72 $ за барел, считат специалистите. Те чакат също по този начин волативност на пазара в разстояние на една година, поради влизането в действие от 1 януари 2020 година на нормативите на Международната морска организация (IMO) за оптималното наличие на сяра в използваемото за морски транспорти гориво от не повече от 0,5 %.

Добивът на природен газ ще надвишават търсенето, което ще се отрази в напън върху цените, считат от Barclays. Средната цена за газа през 2019 година съгласно анализаторите ще е 2,92 $ за 1 млн. английски термални единици (BTU).
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР