Анализаторите от Morgan Stanley повишиха прогнозата си за растеж на

...
Анализаторите от Morgan Stanley повишиха прогнозата си за растеж на
Коментари Харесай

Morgan Stanley повиши прогнозата си за БВП на Китай за 2023 година

Анализаторите от Morgan Stanley покачиха прогнозата си за напредък на брутния вътрешен артикул (БВП) на Китай за 2023 година до 5,4%, от предходната прогноза от 5%. Те означават, че бързото облекчение на карантинните ограничавания поради Covid и ограниченията за стимулиране ще поддържа стопанската система, написа Интерфакс.

Към края на първото тримесечие на 2023 година, икономическата интензивност в Китай и подвижността на популацията може да се покачат до равнищата от юни-юли 2022 година, съгласно обзора на Morgan Stanley. В бъдеще растежът ще продължи, заради което интензивността в стопанската система ще се върне на равнищата отпреди Covid, предвиждат специалистите.

Те предизвестяват обаче за вероятността от кратковременен спад на интензивността в Китай в самото начало на идната година, заради високата заболеваемост от Covid в страната. А това лимитира както производството, по този начин и потреблението. В същото време, съгласно анализите, следствията за веригите за доставки ще бъдат доста по-малки спрямо проблемите до момента.

Освен това при започване на идната година ще станат забележими позитивните резултати от към този момент подхванатите от китайските управляващи ограничения за поддръжка на стопанската система, считат анализаторите от Morgan Stanley.

" Виждаме, че китайските регулатори следват координирана политика за стимулиране на растежа на всички фронтове ", отбелязва икономистът от Morgan Stanley Робин Син.

Експерти от други огромни капиталови банки също усъвършенстват прогнозите си за Брутният вътрешен продукт на Китай за идната година, написа Bloomberg.

Така, анализаторите от Australia & New Zealand Banking Group Ltd. покачиха прогнозата си за напредък на китайската стопанска система за 2023 година до 5,4% от предстоящите преди този момент 4,2%, а специалисти от Nomura Holdings Inc. - до растеж на Брутният вътрешен продукт от 4,8%, от предходния от 4,3%.
 Протестите в Китай против Covid ограниченията
Протестите в Китай против Covid ограниченията " удариха " и... производството на най-новите iPhone

Очаква се понижение на производството на смарт телефони от Apple
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР