Анализаторите от инвестиционната банка UBS направиха малко забавно проучване онзи

...
Анализаторите от инвестиционната банка UBS направиха малко забавно проучване онзи
Коментари Харесай

От Москва до Ню Йорк: ето колко трябва да работите за iPhone X

Анализаторите от капиталовата банка UBS направиха малко занимателно изследване оня ден, пробвайки се да реши несъответствията в приходите в целия свят с общия знаменател на … iPhone X. По-конкретно, те пресмятат какъв брой часа хората би трябвало да работят, с цел да получат най-новия и най-лъскав телефон на Apple в доста разнообразни страни, а резултатите на някои места са напряко спиращи дъха.
Швейцарците са си най-добре, защото междинния служащ в Цюрих има да бъхти единствено за пет дни, с цел да получат 999 $ за iPhone X. Работник на междинна заплата в Лагос, Нигерия , ще би трябвало да се пребори с живота за цели 133 дни, преди да събере сумата.

Нюйоркчани също се оправят добре с най-много 7 дни, а гражданин на Пекин би трябвало да работи към месец за iPhone X. Хората в Москва би трябвало да удължат пет седмици, с цел да получат заветната стока, до момента в който множеството от Западна Европа могат да го получат единствено за една седмица или две.

Нищо чудно, че най-големите китайски марки, които понастоящем съставляват най-хубавото съответствие „стойност за пари“ в бранша на смарт телефоните, са последният вик на модата. Дори страни със междинен приход могат да си ги разрешат – по улиците на Маракеш са разхвърляни дребни Oppo или Vivo магазинчета, а Израел има десетки билбордове по автомагистралите си, обявяващи Xiaomi за мъдра покупка.

Средните заплати в 15 специалности са взети за методологията на изследването, тъй че богатите деца не са в сметката.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР