Анализаторите на Скай Спортс определиха 50-те най-велики футболисти, които са

...
Анализаторите на Скай Спортс определиха 50-те най-велики футболисти, които са
Коментари Харесай

Боби Мур е най-великият футболист, който не е ставал шампион на Англия

Анализаторите на Скай Спортс дефинираха 50-те най-велики футболисти, които са играли в елита на Англия, само че в никакъв случай не са печелили купата на страната. На първо място в забавната ранглиста е подложен именитият състезател на Уест Хем и британския народен тим Боби Мур. Считания за един от най-великите бранители в историята на играта изиграва 108 мача за Англия и печели международната купа на домакинското състезание през 1966 година, като е несъмнено най-великият футболист на "чуковете ", само че печели единствено ФА Къп и Купата на носителите на купи с лондонския отбор.

На втора позиция от Скай Спортс слагат някогашният капитан на Ливърпул Стивън Джерард. Емблематичният халф бе измежду най-хубавите на позицията си в света в продължение на повече от десетилетие, като завоюва седем трофея с "червените ", в това число и Шампионската лига през 2005 година, само че по този начин и не става първенец на Англия. Най-близо до купата той бе през 2009 и 2014 година, само че мърсисайдци бяха преборени за купата от Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити, като се през 2014 година се помни със популярното падение на Джерард, което докара до решаваща загуба от Челси с 0:2 в края на сезона.

На трето място е избраният за един от най-талантливите британски играчи в историята Пол Гаскойн. Гаскойн отхвърля офертата на сър Алекс Фъргюсън да премине в Манчестър Юнайтед през 1988 година, като избира офертата на Тотнъм, само че с "шпорите " печели само ФА Къп през 1991 година.

Топ 10 в класацията се добавя от сър Джеф Хърст, Гари Линекер, Джими Грийвс, Глен Ходъл, Джейми Карагър, Джанфранко Дзола и Мат льо Тисие, а други забавни имена измежду първите 25 са Роби Фаулър, Паоло ди Канио, сър Стенли Матюс, Гордън Банкс, Шаби Алонсо и Стив Макманаман.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР