Анализаторите на INRIX публикуваха ежегодния рейтинг на градовете с най-големи

...
Анализаторите на INRIX публикуваха ежегодния рейтинг на градовете с най-големи
Коментари Харесай

Градовете с най-големи задръствания

Анализаторите на INRIX разгласиха годишния рейтинг на градовете с най-големи тапи. Челната тройка се оглавява от Лос Анджелис, Москва и Ню Йорк.

Тази година INRIX е провела най-мащабното изследване досега. Индексът е квалифициран на база изследване на транспортната мрежа в 1360 града в 38 страни по света. Резултатите демонстрират, че приблизително водачите прекарват 41 часа годишно в тапи.

Най-трагично е ситуацията в Лос Анджелис, дублиращ купата си от предходната година, където водачите прекарват приблизително по 102 часа в тапи. Москва също резервира второто си място от предходната година. В съветската столица водачите губят по 91 часа от живота си в безсмислено очакване по пътищата. Третото място е за Ню Йорк с неговите 91 часа приблизително на водач.

Четвъртото място заема Сао Паоло с резултат 86 часа, а петицата оформя различен щатски мегаполис – Сан Франциско, в който се губят по 79 часа годишно в запушване. Тук ще кажем, че половината от Топ 10 са американски градове. Ето по какъв начин е завършена тя: Богота (75), Лондон (74), Атланта (70), Париж (69) и Маями (64).

В класацията по страни „ най-задръстен” е Тайланд. Миналата година жителите му са седели приблизително по 56 часа в колите си, без да се движат. Второто място е за Индонезия (51 ч), а третото – за Колумбия (49 ч). На четвърто и пето място се подреждат Венецуела и Русия надлежно с 42 и 41 часа. По 41 часа в запушване са седели и жителите на Съединени американски щати.

Всички тези часове се мерят в милиарди долари изгубени изгоди. Анализаторите са пресметнали, че през предходната година Съединени американски щати е изгубил от тапи към $305 милиарда

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР