Анализаторите казват, че репресиите на Пакистан срещу мигрантите без документи

...
Анализаторите казват, че репресиите на Пакистан срещу мигрантите без документи
Коментари Харесай

Анализатори предупреждават, че репресиите на Пакистан срещу мигрантите рискуват да радикализират депортираните афганистанци

Анализаторите споделят, че репресиите на Пакистан против мигрантите без документи рискуват да радикализират афганистанците, които са били принудени да изоставен страната

От RIAZAT BUTT Associated Press, 9 ноември 2023 година, 8:55 ч.

ИСЛАМАБАД -- ИСЛАМАБАД (АП) — Репресиите на пакистанското държавно управление против мигрантите без документи и всеобщите депортации в Афганистан рискуват да ги радикализират които са били принудени да изоставен страната - постоянно се връщат при плачевни условия вкъщи, споделиха анализатори и специалисти в четвъртък. до момента в който държавното управление събира, арестува и изгонва непознати жители без документи. Стремежът визира най-много афганистанците, които съставляват болшинството от чужденците, живеещи в Пакистан, макар че управляващите споделят, че всички, които са в страната незаконно, са ориентирани.

Хиляди пресичат границата с Афганистан всеки ден с малко или никакви движимости, издържайки на тежки условия, до момента в който не бъдат преместени в страна, която са напуснали, с цел да търсят по-добър живот.

Малтретирането може да докара до тяхната радикализация посредством поддържане на ненавист към Пакистан, сподели Захид Хюсеин, анализатор на войнстващите дейности и създател на няколко книги, в това число „ Frontline Pakistan: The Борба с войнствения ислям. ”

Трябваше да има съглашение сред Исламабад и ръководеното от талибаните държавно управление в Кабул, с цел да се избегне противоположната реакция, добави Хюсеин. Вместо това Пакистан задържа и тълпи афганистанци в центрове за задържане.

„ Това основава ненавист... и някои от тях могат да бъдат радикализирани против Пакистан, когато се върнат вкъщи “, сподели Хюсеин пред Асошиейтед прес.

Принудителните експулсирания ще изопнат в допълнение връзките сред двете страни и нова „ вълна от ненавист “, произлизаща от депортациите, ще бъде резултат от неправилната политика на държавното управление, добави той.

„ Мислите ли, че тези, които са принудени да се върнат в Афганистан, са щастливи? “, попита риторично Хюсеин. „ Те не са щастливи, те ще носи ненавист против Пакистан за дълго време. ”

Пакистан би трябвало да преразгледа репресиите, до момента в който към момента има време да поправи вредите, прикани той. „ Политиките би трябвало да бъдат поправени, преди нещата да излязат отвън надзор. “

Временият министър-председател на Пакистан Анваар-ул-Хак Какар сподели, че увеличението на насилието в Пакистан е една от аргументите за депортациите.

След завладяването на талибаните в Афганистан през август 2021 година офанзивите против пакистанските сили за сигурност и цивилни се усилиха. Повечето са поети от пакистанските талибани, Tehreek-e-Taliban Pakistan или TTP, обособена бойна група, само че непосредствен съдружник на афганистанските талибани.

Kakar и държавното управление в Исламабад упреква талибаните в укриване на бойци от групи като TTP – изказванията, които талибаните отхвърлят.

Назначеният от талибаните министър на защитата в Кабул, Мохамед Yaqoob Mujahid, предизвести предходната седмица, че Пакистан ще пожъне това, което посее.

Пакистанските талибани са в атака, те се пробват да завоюват „ сърцата и мозъците “ афганистанци и има късмет някои афганистанци да станат част от групата и да вземат участие в принуждение против Пакистан, сподели Абдула Хан, ръководещ шеф на Пакистанския институт за проучване на спорове и сигурност.

Пакистан от дълго време е приютявал към 1,7 милиона афганистанци, множеството от които са избягали по време на руската окупация от 1979-1989 година Освен това повече от половин милион души избягаха от Афганистан, когато талибаните завзеха властта през последните седмици от изтеглянето на Съединени американски щати и НАТО.

Хан сподели, че доста афганистанци живеят в Пакистан от десетилетия - като че ли това е тяхна лична страна.

Ако връщанията бяха неизбежни, най-малко трябваше да им бъде обещано задоволително време да закрият бизнеса си, да анулират приема на децата си в учебно заведение и да уведомят работодателите си преди се насочва към Афганистан, сподели той.

„ Имам възприятието, че ще има още офанзиви от TTP в цялата страна и не трябва да се изненадваме, в случай че това се случва “, добави Хан.

U.N. организации и филантропични групи споделиха, че доста от тези, които са избягали от Пакистан, с цел да избегнат арест и депортиране, имат дребна или никаква връзка с Афганистан. Мнозина, които са се върнали, нямат вода, храна и заслон, откакто преминат границата.

Някои се сблъскват с спомагателни бариери пред интеграцията, тъй като не приказват локалните афганистански езици, пущу и подари, откакто са научили британски или урду, до момента в който живеят в Пакистан.

Ахмед Рашид, публицист и създател на бестселъри, който написа за Пакистан и Афганистан повече от две десетилетия, сподели, че експулсирането може да бъде от изгода единствено за екстремистите.

„ Те (афганистанците) се усещат жертви и унизени от Пакистан “, сподели Рашид. „ Политиката ще усили напрежението сред талибаните и Пакистан, като въоръжени групировки ще се стремят да се възползват от обстановката. “

___

Авторът на Асошиейтед прес Мунир Ахмед в Исламабад способства за този отчет.

Водещи истории

ABC News Live

24/7 отразяване на изключителни вести и онлайн събития

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР