Анализатори регистрират невиждан бум на компютърните игри в месеците на

...
Анализатори регистрират невиждан бум на компютърните игри в месеците на
Коментари Харесай

Бум на компютърните игри по време на изолацията

Анализатори записват невъобразим взрив на компютърните игри в месеците на изолираност. Глобалният гейминг пазар тази година се чака да надскочи в пъти боксофис приходите на кината и музикалната промишленост.

Геймърите са от тези хора, които съвсем не усетиха тези сложни месеци, в които бяхме затворени у дома. Те по този начин или другояче си останаха пред компютрите, надалеч от живота на открито. Прогнозите са тази година световният пазар на компютърни игри да доближи 159 милиарда щатски $, оповестява Нова телевизия.

Проучване разкри на каква възраст децата у нас стават геймъри

Интересно е, че броят на хората, които играят компютърни игри също пораства устойчиво. Очаква се в края на тази година геймърите по света да са над 2,6 милиарда, а в идващите 3 години броят им ще надвиши 3 милиарда души.

Когато пандемията ни затвори у дома, всеки потърси опция. Някои като Николай Ванев я откриха в точно компютърните игри. „ Всичките ми другари, най-малко за 10 души мога да приказвам, непрекъснато бяхме пред компютъра и играехме игри”, споделя той.

Игрите несъмнено увличат и от време на време човек пред компютъра може да изкара часове наред в тактики и борби.

„ Ако се съберем другари и сме свободни, можем да играем до 5-6 часа без спиране, стига единствено да има кафе, ястие и вода. Нещото, което те увлича, е да се съревноваваш с други хора и да си по-добър от тях. И да се ядосваш, когато паднеш, тъй като в случай че не се ядосваш, значи не ти е интересно”, споделя още Ванев.

Разработчиците на игри от дълго време знаят по какъв начин да накарат играчите да стоят по-дълго пред екрана.

„ То е като пъзел - идната стъпка, минаване на последващо равнище, струпване на повече злато, на по-голяма плантация. Всяка игра има своя сторителинг, който потребителят претърпява. Ако дамите обичат да споделят: "Няма какво да облека, то мъжете нормално споделят: "Няма какво да изиграя ", разяснява специалистът по цифров маркетинг Ален Попович.

Целта е да намериш себе си в играта и напълно да се пренесеш в нея. „ Развитието на технологиите даде опция всеки да може да персонализира себе си”, споделя още Попович.

„ Разбира се, някои игри е нужно да ги купиш или да плащаш всеки месец, с цел да ги играеш. Основното, за което човек може да харчи парите си, е за козметични предмети, които те вършат по-силен”, счита Николай Ванев.

Товза е пазар за милиарди. Освен компютърните и конзолните игри, сега нечуван растеж бележат игрите за мобилни устройства.

„ Само мобилният сегмент за игрите през телефона се е нараснал с над 300 процента”, разяснява Ален Попович.

Според анализатори гейминг промишлеността от време на време получава тласъци. Първите компютри и интернет, появяването на смарт телефона и мобилните игри, и развиването на безплатните игри - всеки от тези моменти е удвоил времето, което човек прекарва в игра.

„ На всеки 5 години идва някаква революционна стъпка, която усилва ангажираността в игрите, тъй като приоритет в създаването е първо ангажираността. След това идват и парите”, показва Питър Уорман, анализатор на гейминг пазара.

В гейминг промишлеността подобен безпланов фактор се оказа точно пандемията и последвалата изолираност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР