Анализатори от швейцарската банка UBS повишиха своята 12-месечна прогноза за

Анализатори от швейцарската банка UBS повишиха своята 12-месечна прогноза за ...

UBS дава бича годишна прогноза за Boeing.


Анализатори от швейцарската банка UBS повишиха своята 12-месечна прогноза за акциите на американската самолетна компания Boeing до 515 долара, което е с над 50% повече от сегашното им ниво, предава CNBC.

Банката също така повиши рейтинга на компанията до „купувай“ от предишната „неутрална“ позиция.

„Вярваме, че акциите на Boeing носят най-добрия възход в сектора“, заяви анализаторът Майлс Уолтън, след като прие банковото покритие на акциите. Още по тематаЗавишени очаквания изстреляха акциите на Rolls-Royce до невиждан от 2013 г. връхBoeing не успя да оправдае очакванията на борсовите анализатори

„Голяма част от паричния ръст и маржовата експанция се очаква да бъдат отключени с нашите 31 долара за акция в свободната оценка за паричните потоци за 2020 г.“, добави той.

След това обявление стойността на акциите на Boeing скочи с 2% в предборсовата сесия, до 338 долара за акция.

UBS заяви, че краткосрочните проблеми като тези с доставчиците, които забавят доставките на самолети и потенциалните промени в митата, могат да доведат до негативни изменения, но инвеститорите трябва да разглеждат това като „атрактивни възможности за закупуване“.

Банката добави, че основният двигател за сегмента на ключовите търговски равнища ще продължи да расте без намесата на мита.

Докато 60% от печалбата на Boeing и 70% от нейните приходи идват от продажба на търговски самолети, много от инвеститорите са пренебрегнали потенциалната полза от договорите за следпродажбено обслужване.

Boeing се насочва към годишния таргет от 50 млрд. долара от договори за услуги до 2025 г., като според UBS доказателствата показват, че до средата на следващото десетилетие тези услуги могат да достигнат стойности между 35 и 40 млрд. долара.

Търсените от швейцарската банка 515 долара за акция на Boeing поставят UBS на върха на списъка с ценови нива на 22 банки, публикуван от Ройтерс. Средната прогнозирана стойност на анализаторите е 410 долара за акция.

Източник: investor.bg