Анализатори от Digitimes Research представиха някои резултати от проучването на

...
Анализатори от Digitimes Research представиха някои резултати от проучването на
Коментари Харесай

Делът на смартфоните със скенери за пръстови отпечатъци е достигнал 64%

Анализатори от Digitimes Research показаха някои резултати от изследването на пазара на смарт телефоните, оборудвани със скенери за пръстови отпечатъци.

Според специалистите, през 2017 година доставките на сходни устройства възлизат на 920 млн. броя, което дава отговор на 64% от размера на международния пазар на смарт телефоните. През 2020-та, доставките на апарати с дактилоскопични датчици ще възлизат на 1,25 милиарда единици, а степента на тяхното навлизане ще надвиши 75%.

По данни на изследователската компания Counterpoint Technology Market Research, повече от половината (51%) от смарт телефоните, продадени през 2017 година са оборудвани със датчици за пръстови отпечатъци. До края на 2018-та, този индикатор ще се усили до 71%. 

Специалистите считат, че през 2018 година ще бъдат пуснати над 1 милиард смарт телефона с сензори за пръстови отпечатъци и съвсем 400 милиона устройства с поддръжка на технологията за отключване на екрана посредством различаване на лица.

За един от най-големите производители на дактилоскопични датчици от Digitimes Research назоваха шведската компания Fingerprint Cards. Приходите през 2016 година са се нараснали с повече от 650 пъти спрямо 2013 година. Оборотът на китайската Goodix Technology обаче се оказа с 25% по-висок, което разреши на компанията да стане водач на пазара, се отбелязва в обявата на DigiTimes.

В големите бизнес благоприятни условия, предоставяща технологията за различаване на пръстовите отпечатъци, през 2017 година са взели участие американски, тайвански и китайски производители. В резултат на нараствания брой на играчите на пазара и излизането на евтини датчици, междинната продажна цена на дактилоскопичните чипове е намаляла фрапантно.

Освен това се е забавил и растежът в приходите на Fingerprint Cards. По предварителни данни, миналогодишните доходи на компанията са се повишили с 53%, а оперативната облага се е повишила с едвам 6-7%, а през 2016 и 2015 година темпът на растежа е бил надлежно 39% и 31%.

Според анализаторите, разпознаването на пръстовите отпечатъци е най-евтиният метод за биометрична идентификация и за това тези датчици ще дават огромни благоприятни условия за бизнеса и ще намерят приложение в необятен набор от електроники, в това число и в смарт телефоните, таблетите, ноутбуците, колите, платежните карти и домофоните. А разпространяването на технологията се чака както в обществения бранш, по този начин и в потребителския.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР