Анализатори от Deutsche Bank прогнозират настъпване на рецесия в САЩ

...
Анализатори от Deutsche Bank прогнозират настъпване на рецесия в САЩ
Коментари Харесай

Възход или спад ще имат международните капиталови пазари през 2023-а, според Deutsche Bank

Анализатори от Deutsche Bank предвиждат настъпване на криза в Съединени американски щати към средата на 2023 година, когато главните показатели на фондовите пазари ще паднат с към 25% спрямо равнищата, малко по-високи от тези през ноември. Това се споделя в разбор, оповестен от финансовия портал Investing.com.

Анализаторите също по този начин считат, че междинната облага на акция от показателя S&P 500 ще падне от $222 през 2022 година, на $195 през 2023 година

В ограниченията си за битка с неудържимата инфлация, Фед ще продължи с рестриктивната парично-кредитна политика, и в последна сметка може да " потопи " стопанската система на страната в криза през идната година.

Прогнозата на Deutsche Bank като цяло обаче не наподобява песимистична. Предвижданията на анализаторите са, че след повишението на главните лихви от Федералният запас на Съединени американски щати, финансовият пазар ще се възвръща до края на 2023 година.

" Очакваме главните борсови показатели да паднат с 25% от равнища малко по-високи от тези през последния месец, защото Съединени американски щати навлизат в криза - само че по-късно показателите може да се възстановят изцяло до края на 2023 година. Това обаче може да се случи, в случай че приемем, че рецесията ще продължи единствено няколко тримесечия. "
 Morgan Stanley предвижда
Morgan Stanley предвижда " революционни промени " на фондовите пазари в света

Очаква се сериозен спад на фондовия пазар в Съединени американски щати

Признаци за допустимо рухване на интернационалните финансови пазари през 2023 година вижда и известният финасист, анализатор и капиталов банкер Евгений Коган. Според него, въпросните признаци в този момент главно се виждат в няколко посоки.

1.Доходността на американските 10-годишни облигации спря да понижава в края на годината. Те " скачат " на едно място. Но към момента е рано да се приказва за нова вълна на растеж на доходността. Въпреки това, обстановката на пазара на държавния дълг на Съединени американски щати явно се стабилизира. Обаче е забавно, че при настоящата ставка (към началото на декември) от порядъка на 4% (3.75-4.00), доходността на десетгодишните облигации е към 3,68.

И това макар обстоятелството, че напълно скоро се чака по-нататъшно нарастване на главните лихвите. Какво значи това? Вероятно че в дълготраен проект пазарът залага на спад на инфлационните упования.

2️.И по този начин, за информация, доходността на двугодишните държавни облигации на Съединени американски щати е към 4,45. Спредът по отношение на 10 годишните бумаги е повече от 0,8%. Твърде доста. Класическата обърната крива на рентабилност. Защо внезапно? Може би се чака много сериозна криза.

3️.Индекс на $ по отношение на кошница от валути - DXY. И тук виждаме известна стабилизация. Доларът към този момент не пада. Или напълно постепенно расе.

4️.Пазар на суровинни артикули. И тук има един тип " стабилизаране ". И цените на медта, и на алуминия, и на никела, и на голям брой други постоянно употребявани стокови продукти се двоумят в много стеснен диапазон.

5️.Злато. И тук обстановката е сходна.

6️.Петролът - " черното злато " има собствен личен живот, въпреки че наклонността към този момент е надолу.

7️.И най-после, самият фондов пазар. Има незнайни. Но той не е достигнал " дъното ".

Тогава по кое време фондовият пазар " ще бъде подготвен " за рухване? Това зависи в огромна степен от Фед, само че и освен. А в това време борсовите играчи би трябвало да наблюдават деликатно някои индикатори, предлага Коган. А тези индикатори включват главно стойностите на: DXY, злато, десетгодишните облигации - и освен в Съединени американски щати. Необходимо е да се следи също и какво е общото " въодушевление " на вложителите ма интернационалните тържища.
 Идва нова
Идва нова " финансова нормалност " в света

Дълговата серпантина в света - трите й кръга
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР