Анализатори очакват осемкратен ръст в продажбите на AI решенияТърговията на

...
Анализатори очакват осемкратен ръст в продажбите на AI решенияТърговията на
Коментари Харесай

Ритейлърите се насочват към софтуер с изкуствен интелект

Анализатори чакат осемкратен растеж в продажбите на AI решения

Търговията на дребно е изправена пред съществени провокации сега
(снимка: CC0 Public Domain)

Ритейл промишлеността изпитва все по-големи усложнения, заради възходящата конкуренция от онлайн търговците, а посещаемостта на магазините падн а съвсем до нула на фона на пандемията COVID-19.

В опит да усилят своята успеваемост, физическите магазини все по-често се обръщат към изкуствения разсъдък (AI). Имайки поради това, анализаторите от Omdia предвиждат съвсем осемкратно нарастване на продажбите на софтуерни решения с AI за търговия на дребно през идващите години.

Според специалистите, през 2019 година световните разноски за програмен продукт с детайли на изкуствен интелект, употребен в търговията на дребно, възлизат на 1,3 милиарда $. До 2025 година тези разноски ще набъбнат до 9,8 милиарда $, а общо за обсъждания интервал търговците на дребно ще влагат към 37,3 милиарда $ в закупуване на AI решения.
още по тематиката
Софтуерът за ръководство на веригите за доставки и запасите от артикули се обрисува като най-големият сегмент във връзка с разноските след всички видове AI решения за ритейл бранша, сочи анализът.

В Топ 5 влизат още виртуалните асистенти за подкрепяне на извършването на покупки, AI решенията за видеонаблюдение и различаване на изображения, софтуерът за попречване на недостига и решенията за спазване на законността на промоционалните акции.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР