Анализатори обаче критикуват това решение на компаниятаКлиентите на Microsoft ще

Анализатори обаче критикуват това решение на компаниятаКлиентите на Microsoft ще ...

Microsoft ще продава директно облачни услуги.


Анализатори обаче критикуват това решение на компанията

Клиентите на Microsoft ще могат да купуват Azure услуги директно от компанията (източник: Microsoft)

От следващия месец Mircosoft ще започне да продава облачни услуги директно на клиентите. Това ще стане в рамките на нов модел за покупка на Azure продукти, огласен от компанията през януари т.г.

Новият модел е призван да облекчи процеса на лицензиране, като го направи по-ефективен и опростен, подчертават от компанията. При директните продажби оптимизирано цифрово споразумение с клиентите (Microsoft Customer Agreement) ще замени настоящите системи за покупка чрез риселъри и MSP партньори.

На клиентите, които купуват Azure директно, Microsoft ще предложи списък от продукти и услуги – както нейни собствени, така и такива от външни производители, а също и ново, опростено 11-странично клиентско споразумение.
още по темата
Същевременно, компанията уточнява, че партньорите ще продължат да играят важна роля в новия модел на продажби. Те ще поддържат клиентите преди и след продажбите на Azure услуги.

Новият модел на продажби ще обхване пазарите в САЩ, Канада, Западна Европа и някои държави от Южна Америка. В публикациите по темата не се споменават страните от Източна Европа.

Според анализатори, решението на Microsoft да продава директно Azure продукти ще даде по-големи шансове на конкурентите. Доставчиците на облачни услуги ще отделят по-голямо внимание на възнагражденията на партньорите, които имат специални знания в конкретни облачни проекти и развиват нишови услуги, коментира Canalys.

Анализаторите са на мнение, че облачните доставчици трябва да укрепват доверието на партньорите, а не да лансират инициативи или да променят условията с цел да стимулират директните продажби.

Източник: technews.bg