Анализатори обаче критикуват това решение на компаниятаКлиентите на Microsoft ще

...
Анализатори обаче критикуват това решение на компаниятаКлиентите на Microsoft ще
Коментари Харесай

Microsoft ще продава директно облачни услуги

Анализатори обаче подлагат на критика това решение на компанията

Клиентите на Microsoft ще могат да купуват Azure услуги непосредствено от компанията (източник: Microsoft)

От идващия месец Mircosoft ще стартира да продава облачни услуги непосредствено на клиентите. Това ще стане в границите на нов модел за покупка на Azure артикули, огласен от компанията през януари т.г.

Новият модел е предназначен да облекчи процеса на лицензиране, като го направи по-ефективен и банален, акцентират от компанията. При директните продажби усъвършенствано цифрово съглашение с клиентите (Microsoft Customer Agreement) ще размени актуалните системи за покупка посредством риселъри и MSP сътрудници.

На клиентите, които купуват Azure непосредствено, Microsoft ще предложи лист от артикули и услуги – както нейни лични, по този начин и такива от външни производители, а също и ново, опростено 11-странично потребителско съглашение.
още по тематиката
Същевременно, компанията прецизира, че сътрудниците ще продължат да играят значима роля в новия модел на продажби. Те ще поддържат клиентите преди и след продажбите на Azure услуги.

Новият модел на продажби ще обхване пазарите в Съединени американски щати, Канада, Западна Европа и някои страни от Южна Америка. В изявленията по тематиката не се загатват страните от Източна Европа.

Според анализатори, решението на Microsoft да продава непосредствено Azure артикули ще даде по-големи шансове на съперниците. Доставчиците на облачни услуги ще отделят по-голямо внимание на възнагражденията на сътрудниците, които имат специфични познания в съответни облачни планове и развиват нишови услуги, разяснява Canalys.

Анализаторите са на мнение, че облачните снабдители би трябвало да укрепват доверието на сътрудниците, а не да стартират начинания или да трансформират изискванията за да подтикват директните продажби.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР