Анализаторът в американското военно издание National Interest Майкъл Пек разказа

...
Анализаторът в американското военно издание National Interest Майкъл Пек разказа
Коментари Харесай

National Interest за притесненията в САЩ Русия да не създаде специални „ударни армии”

Анализаторът в американското военно издание National Interest Майкъл Пек описа за опасенията в Съединени американски щати във връзка на основаването в Русия на „ ударни армии ”. Експертът смята, че точно подразделенията на руската войска, получили на Запад наименование „ Shock Army”, спомогнали Съюз на съветските социалистически републики да удържи победа над фашистка Германия. Според Пек, това били усилени армейски съединения, които са употребявани за пробив на главните немски отбранителни линии, след които тръгвали руските танкове. Това били елитни бойци, които фактически умеели да водят война и да извършват поставените задания.

Пек допуска, че Русия може да се възползва от опита на „ ударниците” и да сътвори сходни армейски съединения в актуалната си войска. Във войната с Германия главно са употребявани гвардейски отряди, само че в този момент обстановката е изменена. Вече първокласен статут могат да получат всички типове войски, които се демонстрират добре. Руската войска непрекъснато се модернизира и усъвършенства, което ускорява опасенията на американската страна.

Тези „ Шок-армии” могат да се употребяват във всяка военна тактика. Те могат да пробият защитата на неприятеля, да взривят обширни заграждения и да унищожават съществени сили, които оказват опозиция. Благодарение на тяхната многофункционалност те могат да се употребяват за пробив на защитата в тила и по-нататъшно нахлуване през тези позиции. Подобни отряди демонстрират опита, непокътнат в съветската войска.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР