Анализът за приходите от , която стартира през март, вече

...
Анализът за приходите от , която стартира през март, вече
Коментари Харесай

Приходите от толсистемата два пъти под очакваното, въпреки спад на трафика само с 20%

Анализът за приходите от, която започва през март, към този момент е подготвен. Резултатите демонстрират, че проектът за приходите се извършва единствено на половина и даже по-малко. При заложени по 1 млн. лева дневно се събират 450 хиляди лв..
В същото време спадът на трафика през март - август в съпоставяне със същия интервал на предходната година е единствено 20%, заяви членът на управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура ” проф. Олег Асенов, представен от.
Според него в последно време превозвачите се отказвали от заобикалянето на платените сектори от пътищата, очевидно решили, че това не е преференциално за тях.

Веднага след въвеждането на толтаксите по някои безвъзмездни имало доста увеличение на трафика.
 АПИ и превозвачите разискват тол системата след 15 юни АПИ и превозвачите разискват тол системата след 15 юни
След 15 юни с превозвачите ще обсъдим положението и развиването на тол системата на база резултатите от нейното въвеждане. Това сподели про...
Например през април, май и юни през пътя Сливен – Ямбол са минавали по 1000 камиона дневно, а в този момент са приблизително по 629, т.е. колкото са били и предходната година.
Пътят от Бяла до Варна е различен подобен образец – единият вид да се стигне от Русе до Варна е през Велико Търново и оттова по първокласния път да се продължи до Варна. По-голямата част от този маршрут е заплатен за камионите и рейсовете.
След въвеждане на толсистемата по различния безвъзмезден път от Русе през Бяла, Попово и Търговище са почнали да минават по над 1000 камиона на ден, до момента в който в този момент са 659.
“Това демонстрира, че в началото превозвачите са търсели обходни пътища, само че очевидно след това са видели, че това не е доста по-изгодно ”, разяснява Асенов.

 ЛиЛана: Атакуват ни, тъй като се изправихме против корупцията в ТОЛ системата и АПИ ЛиЛана: Атакуват ни, тъй като се изправихме против корупцията в ТОЛ системата и АПИ
Атаката против мен, моя съучастник и моя брат е разследване на нашата смелост да се надигнем против корупцията в ТОЛ системата и в Пътната а...
Преди толсистемата да тръгне браншовите организации на стачкуваха против размери на таксите и те да важат за всички автомагистрали, първокласни и второкласни пътища.
След договаряния при премиера Бойко Борисов се стигна до съглашение – за второкласните пътища няма да се събират такси, само че в случай че до три месеца от въвеждането на системата не се стигне до доход от 1 млн. лева дневно, всичко ще се преразгледа.
Очаква се нови диалози с тях да започват до края на седмицата.
“Задачата ни не е да притискаме превозвачите със статистика, а да намерим идната допирна точка в развиването на тази система. В никакъв случай няма да вършим нещо революционно, което е срещу икономическата логичност ”, уточни Асенов, написа " 24 часа ".
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР