Анализът ни на ситуацията в Габрово показа няколко слабости. Директорът

...
Анализът ни на ситуацията в Габрово показа няколко слабости. Директорът
Коментари Харесай

Зам.-министър Ципов намекна за още оставки в полицията в Габрово и обяви: Владеем ситуацията в града

Анализът ни на обстановката в Габрово сподели няколко недостатъци. Директорът не е посочил старания да убеди прокуратурата, че арестуваните лица е трябвало да останат в ареста. Не се е опитал да задвижи по-бързо преписката за тяхното задържане. Имало е и доста неприятна преценка на обстановката. Трябваше да се понесе отговорност и то освен от шефа на полицията. Това е повода министър Младен Маринов да разпореди цялостна инспекция. Това ще е едно предизвестие и към другите дирекции, тъй като за нас е доста значима връзката.

Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов, който разяснява митингите и напрежението в Габрово. "Анализът на обстановката на габровската дирекция не е бил на положително на равнище. Там очевидно са се подвели по обстоятелството, че има висока разкриваемост на закононарушенията и не е обърнато задоволително внимание на случая. Пак ще повторя, че това е един сигнал за другите дирекции, където има същите проблеми. Ние понасяме своята отговорност и оставката е реалност. Проверката ще покаже дали и останалите чиновници на дирекцията в Габрово ще понесат отговорност. Искам да прикани за успокоение и разсъдък. Сигурно можеше да не се стигне до тази обстановка, в случай че бяха взети предварителни ограничения. Тук приказвам освен за полицията, а за всички институции ", сподели още той.

"В Габрово няма скупчване на огромна ромска общественост. Има други места, където проблемите са доста по-големи. Ромското население не е огромен криминогенен фактор в Габрово. Категорично работим по проблемите с ромската престъпност и следим ситуацията в цялата страна ", разкри Красимир Ципов.

"Вчера имаше провокации. Хвърляха се бомбички и димки. Не мога да приказвам за палежи. Беше разпален покрива на една паянтова необитаема сграда. Никой няма изгода от тези провокация. Трябва да има разговор и да запазим реда. Не мисля, че през вчерашния ден са позволени неточности от жандармерията и полицията, само че инспекцията ще покаже това. Ние сме подготвени да изпратим спомагателни сили. Призовавам жителите на Габрово да дефинират човек за контакт, тъй като предходните митинги не бяха регламентирани. Призовавам за разсъдък и успокоение. Не би трябвало да се стига до обстановки, които наблюдавахме през миналата нощ. Категорично владеем обстановката в града ", разгласи зам.-министърът.

"Гражданите имат право на митинг и да изкажат своето мнение. Положението можеше да бъде овладяно с бърза и съответна реакция на всички институции. Трябваше да се изясни на хората, че няма заселване на роми в града. Трябваше да се изясни на жителите, че тримата арестувани ще бъдат съдени бързо и ще получат своето справедливо наказване. Отново приканвам всички да съблюдават законите и да нес е позволява нарушение на публичния ред. Нека протестиращите да дефинират лице за контакт с Министерство на вътрешните работи, с цел да минава всичко умерено и обикновено ", прикани Ципов.

"Напрежението в Гърция продължава. Имаме информация, че мигрантите още веднъж могат да изискат да тръгнат. Министерство на вътрешните работи не строи мигрантски центрове. В момента главната ни цел е да опазим границата и мисля, че се оправяме доста добре ", разяснява зам.-министърът бежанската рецесия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР