Анализът на статистиката показва, че над 100 живота можеха да

...
Анализът на статистиката показва, че над 100 живота можеха да
Коментари Харесай

Над 100 живота могат да бъдат спасени на година у нас, ако се слагат предпазни колани

Анализът на статистиката демонстрира, че над 100 живота можеха да бъдат избавени за година в България, в случай че водачите и пасажерите бяха сложили защитните си колани.

Това разгласи ръководителят на Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата " Малина Крумова , оповестяват от организацията.

Крумова участва на едно от най-големите автомобилни събития в страната - годишният събор на " БМВ Клуб България ". Двудневната демонстрация се организира на Летище Стара Загора. Държавната организация дружно с Пътна полиция и Българския червен кръст проведоха специфична Зона за пътна сигурност в границите на проявата, в която се организираха редица демонстрации, които да засилят вниманието на хората.

Посетителите научиха обстоятелството, че лека злополука с непоставен колан може да се равнява на рухване от 5-ия етаж . Според научна експертиза при преден конфликт с автомобил, движещ се с 40 км/ч, пасажер без колан бива изстрелян напред със мощ 12 пъти по-голяма от личното му тегл о, може да се равнява на рухване от петия етаж.

Засилено внимание бе обърнато и на още един проблем, който става все по-голям фактор за отклонение на вниманието на водачите от пътя - не просто прилагане на мобилен телефон, само че и на писане и четене на известия на него .

В рамките на двата дни на събора в Зоната за пътна сигурност бяха раздавани редица осведомителни материали. Служители на Пътна полиция демонстрираха механически средства, употребявани в тяхната работа, а всеки можеше да направи информация в действително време за контролните си точки и наложени наказания по Закона за придвижване по пътищата . Гостите на проявата можеха да усетят и въздействието на алкохола върху човешкото държание със специфични алкоочила. Експерти и доброволци от Български Червен кръст проведоха демонстрации за оказване на първа помощ при случай на пътя. Специално внимание бе отделено и на децата, за които бяха проведени открити уроци и игри, които да ги научат на съществени правила за пътна сигурност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР