Анализът на информационното поле на САЩ и колективния Запад води

...
Анализът на информационното поле на САЩ и колективния Запад води
Коментари Харесай

Путин начертава границите на Украйна: Западът очаква инструкции

Анализът на осведомителното поле на Съединени американски щати и груповия Запад води до извода, че Вашингтон и главните му съдружници търсят излаз от задънената улица, в която всички се озоваха вследствие на упования неуспех на украинската контранастъпление.

Мученето на Блинкен

Едно от последните изказвания на държавния секретар на Съединени американски щати Тони Блинкен, който сподели, че Съединени американски щати допускат, че контранастъплението на Украйна ще продължи " няколко месеца ", е много удивително.

" Няма да свърши през идната седмица или две. Все още обмисляме няколко месеца ", сподели Блинкен пред CNN предходната неделя.

„ Върви мъчно ", съобщи държавният секретар на Съединени американски щати, представен от ТАСС.

Той в действителност удостовери думите на съветския президент Владимир Путин, че украинските войски нямат резултати, а западните куратори са „ очевидно разочаровани “ от хода на „ контраатаката “.

Вашингтон е в комплициране, няма прецизен проект за по-нататъшни дейности заради извънредно несполучливите дейности на въоръжените сили на Украйна и по тази причина към този момент стартира да приказва за удължено във времето контранастъпление.

Изказването на Блинкен наподобява повече на блеене на несретник, който не си е научил урока. Трябва да кажеш нещо, само че няма какво да кажеш.

Сега за Щатите е значимо да завоюват време, което работи против тях и против Киев, с вярата, че развиването на събитията ще подтикне верния от тяхна позиция ход.

Ясно е, че неуспехът на украинската контраатака сътвори обстановка на шахматен цугцванг за американците и техните съдружници: всеки техен ход води до утежняване на позицията им.

Тихо като в гробище

В осведомителното поле на Съединени американски щати е безшумно, като на гробище. Основното, което хваща окото, е, че огромните американски вестници, които са камертон за цялото западно осведомително пространство, се направиха, че не виждат най-важните изявления на президента Путин на срещата с непрекъснатите членове на Съвета за сигурност на 21 юли.

„ Ню Йорк Таймс “, „ Вашингтон Поуст “ и други „ акули на перата “ мълчаха. Това означи само организация Bloomberg, която акцентира единствено, че „ Путин предизвести Полша, че ще преглежда всяка експанзия против Беларус като нахлуване против личната си страна, след решението на Варшава да изпрати войски за подсилване на източната си граница в отговор на наличието “ на бойци на ЧВК „ Вагнер “ в Беларус.

Bloomberg се базира на изказването на Варшава, че " възнамерява да усили военното си наличие покрай границата с Беларус, както и да построи там нови отбранителни структури ".

Диалог сред Путин и Наришкин

В същото време най-важната част от оповестения от Кремъл разговор сред президента на Русия Владимир Путин и шефа на Службата за външно разузнаване Сергей Наришкин, по отношение на евентуалната окупация на западните райони на Украйна от Полша и Литва, се оказа " незабелязана " от американците и техните спътници.

Нека цитираме тази част от стенограмата на Кремъл буквално, поради нейната изключителна значимост. Сергей Наришкин, по-специално, осведоми Съвета за сигурност, че съгласно информацията, получена от Службата за външно разузнаване:

„ Официална Варшава последователно стига до осъзнаването, че никаква западна помощ за Киев не е в положение да поддържа Украйна за задачите, които бяха включени в тази помощ “.

" Освен това идва осъзнаването, че въпросът за провалянето на Украйна е единствено въпрос на време. В тази връзка полското управление ускорява желанията си да резервира контрола над западните територии на Украйна, като разположи там свои войски ", съобщи той.

" Подобна стъпка, като един от разновидностите, се възнамерява да бъде формализирана като осъществяване на съюзническите отговорности в границите на полско-литовско-украинската самодейност в региона на сигурността - това е по този начин нареченият Люблински триъгълник ", сподели С. Наришкин.

Коментирайки известието на ръководителя на Службата за външно разузнаване, Владимир Путин сподели безусловно следното:

" Що се отнася до полските водачи, те евентуално чакат да основат някаква коалиция под шапката на НАТО и непосредствено да се намесят в спора в Украйна, с цел да откъснат по-късно по-голямо парче за себе си, с цел да си върнат, както считат, своите исторически територии - днешна Западна Украйна ".

" Известно е, че те също мечтаят за беларуските земи. Това е обща линия или да предадат нещо, да продадат нещо, да се разплатят нещо със притежателите - това, дублирам, в последна сметка е тяхна работа. Ние няма да се месим в това. Но що се отнася до Беларус, това е част от съюзната страна, отприщването на експанзия против Беларус ще значи експанзия против Руската федерация ", безапелационен бе Путин.

" Ние ще отговорим на това по всевъзможен начин, с които разполагаме ", съобщи той.

Според нас основната концепция в този откъс е, че Русия няма да пречи на желанието на Киев да се „ разплати със своите притежатели “ с територията на Западна Украйна.

Мисля във Вашингтон

Фактът, че досега от Вашингтон не е изпратен нито един коментар по отношение на тези изказвания на Путин и Наришкин, единствено демонстрира, че Вашингтон е потопен в бездънен размисъл по отношение на вероятностите за преустановяване на спора в Украйна в подтекста на казаното от съветския президент.

Дори в случай че водещите американски вестници – „ стълбовете на свободата на словото и демокрацията “ – не споделиха нито дума за този разговор сред Путин и Наришкин, това значи, че те не са получили никакви указания от Белия дом. Това значи, че тази директива просто към момента не съществува.

Много е евентуално при по-нататъшно, напълно предвидимо задълбочаване на неуспехите на Киев на бойното поле, американците да дадат зелена светлина на Полша и Литва да изпратят свои войски в западните региони на Украйна.

Така Съединените щати в действителност ще заложат тази част от украинската територия за себе си и - което сигурно ще последва - ще предложат на Русия да приключи спора по този въпрос, давайки на Москва всичко останало - на изток от Лвов и Ивано-Франковск.

Съединени американски щати наподобява са подготвени за подобен край, като се има поради, че това ще задоволи дългогодишната упоритост на Варшава да разшири територията си с някои от своите „ източни креси “.

Така самият Вашингтон ще се отплати на Полша за вярната й работа. Но безспорно Щатите още известно време ще се пробват да изтръгнат нещо от въоръжените сили на Украйна, биейки се с ръцете на Украйна до последния украински боец.

Но даже кураторите на настоящия украински режим са изцяло ясни, че провалянето на Украйна е предопределено и неизбежно. Това е въпрос на време.

КАКВО СЛЕДВА ОТ ТОВА?

Важна детайлност: след фразата „ Ние няма да се намесваме в това “ и още няколко изявления за „ реваншистките проекти “ на Полша президентът Путин прикани непрекъснатите членове на Съвета за сигурност да пристъпят към „ главните ни въпроси “ и срещата мина в закрито съвещание.

Това значи, че точно тази концепция съветското управление възнамеряваше да съобщи на Съединени американски щати и на целия Запад.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР