Анализът на Демократична България показва, че държавата има корупционна тлъстинка,

...
Анализът на Демократична България показва, че държавата има корупционна тлъстинка,
Коментари Харесай

Христо Иванов призова Борисов да свие "корупционната мазнинка"

Анализът на " Демократична България " демонстрира, че страната има " корупционна тлъстинка ", която може да свие в изискванията на увеличаваща се безработица и срив на производството поради епидемията на COVID-19. Това мнение изрази пред Би Ти Ви съпредседателят на извънпарламентарното обединяване Христо Иванов. Чрез този израз той препрати към заключението на премиера Бойко Борисов от преди дни, че бизнесът " мазнинка има ".

" Той приказва за мазнинка, аз го разбирам - не сме богата страна, към ресурса би трябвало да подхождаме спестовно, само че желая да привлека вниманието му към корупционната тлъстинка. Да помислим дали " Хемус " ще коства 3 милиарда лева - не споделям да се отхвърляме, само че нашият разбор демонстрира, че там има тлъстинка ", сподели Иванов. Според него би трябвало да погледнем по нов метод и на изискващи огромен финансов запас планове като АЕЦ " Белене " и " Турски поток ".

Иванов сложи въпроса и за действието на пазара на горива и попита дали и там няма " да стане като с Божков " (има се поради предприемачът с ползи в хазарта Васил Божков, за който страната едвам в последните месеци открива, че с години е внасял в бюджета по-ниски такси за стотици милиони левове - бел. ред.)

" Списъкът на тези корупционни тлъстинки може да бъде удължен ", добави Иванов.

Съпредседателят на " Демократична България " похвали държавното управление за първите ограничения против разпространяването на ковид. " Управляващите се оправиха добре с първата фаза, бяха въведени навременно съответни ограничения и би трябвало да им дадем положителна политическа оценка ", сподели той.

Едновременно с това прикани да се направи всичко допустимо Народното събрание и общинските препоръки да възобновят работата си, с цел да обезпечат бистрота на взиманите решения, на разпределението на средствата, с цел да се резервира доверието на жителите.

Според Христо Иванов следва да бъде питан Конституционният съд дали ситуацията в Конституцията, че депутатите би трябвало да участват на съвещанията, позволява отдалечено осъществяване и гласоподаване. Той изрази убеденост, че конституционните съдии ще се произнесат бързо и " в смисъла който здравият разсъдък изисква ", а точно - че значимото е не физическото наличие в пленарната зала, а присъединяване, което е допустимо и онлайн.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1440)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР