Анализът на данните от намерените две черни кутии на руския

...
Анализът на данните от намерените две черни кутии на руския
Коментари Харесай

Причините за подпалването на самолета на Шереметиево остават неясни

Анализът на данните от откритите две черни кутии на съветския пътнически аероплан Сухой Суперджет-100, който катастрофира при спешно кацане на московското летище " Шереметиево " в неделя вечерта, ще отнеме към седмица, оповестиха източници в авиационните структури и правоохранителните органи, представени от ТАСС. Едва по-късно ще могат да се вършат някакви предварителни заключения. До месец би трябвало да бъде оповестен промеждутъчен доклад за аргументите за злополуката.

Самолетът излетя от съветската столица за Мурманск по време на стихия, само че към половин час по-късно се върна за спешно кацане. На пистата той избухна в пламъци. Загинаха 41 души от намиращите се общо 78 на борда. Останалите съумяха да изоставен горящата машина.

Заради нещастието е заведено наказателно дело " за нарушение на разпоредбите на сигурност на придвижването и употребата на въздушния превоз, предизвикали заради немарливост гибел на две и повече лица ". Следствието преглежда няколко версии за злополуката, измежду които са незадоволителна подготовка на водачите, диспечерите и наземния личен състав, техническа нередовност или неподходящи атмосферни условия.

Според оживелия водач Денис Евдокимов, представен от Асошиейтед прес след ужасяващия случай, спешното връщане се е наложило, тъй като самолетът е бил ударен от гръмотевица, заради което " загубихме радиовръзка и преминахме в режим на минимално пилотиране... т.е. без компютър, както е всекидневно, а непосредствено, в спешен режим ".

По време на излитането и кацането над Москва в действителност е имало стихии, отбелязва АП. Не излиза наяве обаче дали ударът от гръмотевица е наложил изключителното кацане. Според авиационен източник, представен от ТАСС, досега на до момента с пистата то е протичало обикновено.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР