Анализът на данните от черните кутии на катастрофиралия самолет Boeing

...
Анализът на данните от черните кутии на катастрофиралия самолет Boeing
Коментари Харесай

Откриха сходства между двете катастрофи с Boeing 737 Max

Анализът на данните от черните кутии на авариралия аероплан Boeing 737 Max 8 на Етиопските авиолинии демонстрира " очевидни сходства " с случая в Индонезия , при който през октомври се разруши лайнер от същия модел, благосъстоятелност на компанията Lion Air.

Очаква се в границите на месец да бъде огласен експертният отчет по случая, заяви министърът на превоза на Етиопия - Дагмауид Могес, представена от Би Би Си.

Миналата неделя самолетът на Етиопските линии катастрофира след политане от Адис Абеба, при което починаха всички 157 души на борда.

Анализът на черните кутии беше предоставен на специалисти от френското Бюро за следствие и разбор на сигурността на гражданската авиация BEA.

" Констатирани са очевидни сходства сред полет 302 на Етиопските авиолинии и полет 610 на Lion Air, които ще бъдат обект на по-нататъшни изследвания в границите на следствието ", разяснява Могес пред медиите.

И в двата случая данните демонстрират внезапни съмнения във височината, на която са летели самолетите, с безредни изкачвания и спускания.

По-късно шефът на " Боинг " Денис Мюлънбърг удостовери, че компанията е декларирала своята поддръжка за следствието.

В публично изказване той съобщи, че " Боинг " прави актуализация на софтуера , целяща да усъвършенства работата на системата за надзор на полета на Boeing 737 Max 8.

В неделния ден в Кения и Етиопия се организираха траурни церемонии за жертвите на злополуката.

Хиляди хора се стекоха в катедралата " Светата Троица " в Адис Абеба, където бяха положени празни ковчези, покрити с националния байрак. В някои от тях имаше пръст и пепел от мястото на нещастието. Уточнява се, че е не е допустимо да бъдат открити телата на всички жертви, а останките, които са открити, вси още не са разпознати.

След злополуката в Етиопия компанията " Боинг " предложи прекъсването на полетите с всички самолети Boeing 737 Max.
Към момента употребата им е под възбрана в 50 страни.

През октомври 2018 година в Индонезия се разруши същият вид аероплан със 181 пасажери на борда и 8-членен екипаж.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР