Анализ на Александър Коваленко, превод: Бесарабски фронт; ФАКТИ публикува анализа

...
Анализ на Александър Коваленко, превод: Бесарабски фронт; ФАКТИ публикува анализа
Коментари Харесай

Руската пропаганда търси чужденци, които да лъжат за военните престъпления в Украйна

Анализ на Александър Коваленко, превод: " Бесарабски фронт " ; ФАКТИ разгласява разбора без редакторска интервенция:

Руската агитация притегля чужденци да култивират фейкове за „ закононарушенията “ на Въоръжените сили на Украйна

Както знаете, тази седмица Обединеното кралство наложи наказания против своя жител, псевдожурналистът Греъм Филипс, който години наред служи на съветския незаконен режим, разпространявайки фейкове за войната в Донбас. След пълномащабното навлизане на Русия в Украйна степента на генериране на фейкове в негово осъществяване доближи върха.

Русия, в границите на всевъзможни военни акции, наследявайки традициите на Съветския съюз, постоянно е употребила гнет против цивилното население като тактически детайл на войната. Това докара до голям брой военни закононарушения, виновността за които трябваше да бъде оправдана или трансферирана върху други.

Именно заради тази причина в Русия внезапно се усили скоростта на генериране на разнообразни типове говорещи глави, за предпочитане чужденци, които или биха оправдали дейностите на съветските окупатори, или да генерират фейкове за военни закононарушения на Въоръжените сили на Украйна.

Един подобен генератор на неистини беше французинът Адриан Боке, който стана прочут през май с обвиняванията на въоръжените сили на Украйна в осъществяване на военни закононарушения против съветски военнопленници. Твърди се, че Адриан Боке се е показал за доброволец, който е посетил Киевска област в разгара на военните дейности там и сякаш е видял със личните си очи закононарушенията на Въоръжените сили на Украйна, осъществени там. Това обвиняване стремително получи разпространяване в съветските медии, а в западните уеб сайтове не надвиши маргиналното равнище на ресурсите. Защо по този начин? Ами тъй като Адриан Бок безочливо е лъгал, защото в интервала, който разказва, той даже не е бил в региона на Киев!

Освен това Адриан Боке декларира, че е бил в Буча през втората половина на април, макар че това не е по този начин, само че значимото е, че по това време на територията на Киевска област към този момент даже не е имало съветски окупатори. Френският „ доброволец “, съгласно доказани данни, е идвал в Украйна 5 пъти през април, по-специално в Лвов със личната си кола през полската граница и се е върнал съвсем същия ден. Нито един от престоите му в Украйна не е траял повече от едно денонощие.

Въпреки това, макар неоснователността на изказванията на Боке, още през юни те започнаха да го излъчват в ефира на федералните канали, по-специално по “Первый Канал”, и постоянно го цитират в излъчванията на интернет запаси. В момента съветската агитация възнамерява да събере в Москва група от такива говорещи глави, ориентирани към дискредитиране на Украйна и подготовка на огромен IPSO от поредност от фейкове. Адриан Боке е директно зает с това събитие.

И по този начин, поражда изцяло логически въпрос, не е ли време други страни, които поддържат Украйна, да последват образеца на Англия и да стартират да постановат наказания против лъжливите си съграждани?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР