Аналитиците на компанията DRAMeXchange, която е част от аналитичната TrendForce

...
Аналитиците на компанията DRAMeXchange, която е част от аналитичната TrendForce
Коментари Харесай

DRAMeXchange: Цените на оперативната памет ще паднат заради търговската война

Аналитиците на компанията DRAMeXchange, която е част от аналитичната TrendForce пресметнаха, че цените на чиповете оперативна памет ще паднат с 10-15% към края на третото тримесечие и с към 25% в края на тази година . Тези цифри надвишават в началото направените прогнози, като повода за това е комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, както и абсурдът с китайския софтуерен колос Huawei.

Първоначалната прогноза се базираше на пазар, конкуренцията в който е показана в лицето на три софтуерни колоса. Но комерсиалната война промени обстановката.



Редица огромни китайски производители употребяват американски съставни елементи за своите таблети, смарт телефони, сървърно и друго компютърно съоръжение. Но стагнацията, настъпила със задълбочаването на комерсиалната война докара до това, че безусловно тонове чипове оперативна памет залежават и в този момент производителите на DRAM незабавно би трябвало да намерят нови купувачи.

Според прогнозите на TrendForce, цените на DRAM паметите могат да стартират да порастват не по-рано 2020 година, когато ще стане допустимо понижаване производството на оперативна памет, а освободените индустриални мощности да бъдат пренасочени към нещо друго. С тези дейности производителите на DRAM памети имат намерение да основат неестествен недостиг посредством ограничение на тази продукция на пазара. По този метод те ще възстановят загубите си. Но през 2019 година ритейлърите ще се наложи на поправят цените надолу.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР