Аналитичното приложение Danny Analytics позволява оценка на качеството и ефективността

...
Аналитичното приложение Danny Analytics позволява оценка на качеството и ефективността
Коментари Харесай

Ново високотехнологично решение на Sqilline дава възможност за подобряване качеството на здравеопазването в България

Аналитичното приложение Danny Analytics разрешава оценка на качеството и успеваемостта на здравните грижи и лекарствените лечения посредством култивиране и разбор на огромни масиви от клинични данни
Българската ИТ компания Sqilline , разработваща софтуерни решения за ръководство и разбор на огромни масиви от данни в действително време, показа за пръв път в България най-новото си аналитично приложение Danny Analytics . Този нов високотехнологичен софтуерен артикул дава на експертите в региона на актуалната медицина и фармация благоприятни условия за оценка и разбор на качеството и успеваемостта на здравните грижи и лекарствените лечения в региона на онкологията и кардиологията.

Danny Analytics е решение, построено от Sqilline върху работещата под SAP HANA платформа Danny. То интегрира информация от голям брой разнообразни източници като болнични осведомителни системи, регистри и други и дава бързи, систематизирани разбори в действително време на голяма база от клинични данни. Приложението обезпечава усъвършенствани принадлежности за цялостни търсения и разбори на разнородни данни за пациентите в т. ч. разнообразни вероятни диагнози, лечения и съответни клинични индикатори. Наред с това, проучва по какъв начин съответни фактори въздействат върху възстановяване положението на пациентите и разрешава съпоставяне на успеваемостта на другите типове лекуване за възстановяване грижата за пациентите.


Впрягайки мощта на актуалните осведомителни технологии, това решение има за цел да обезпечи на лекари, фармацевтични и проучвателен компании, както и всички заинтригувани държавни институции най-съвременно средство за:Лесно налични и визуализирани клинични данни от болнични осведомителни системи, електронни здравни досиета или други регистри;Оценка на клинични индикатори в действително време – големи масиви от данни/пациенти се съпоставят и проучват за секунди;Идеи и трендове при огромна пациентска популация;Пациентски профили и история на болестта – изчерпателно и дейно е-досие, включително клинични пътеки, процедури, диагностика, назначение на проект за лекуване (исторически, текущ) и др.;Събиране и обобщаване на действителни данни посредством приложение за шерване на информация и познания сред лекарите, фармацевтични и проучвателен компании;Информативни аналитични отчети;Сигурност на данните.

За фармацевтичните компании приложението разрешава по-добро следене и оценка на действителните данни от извършените лечения, което спомага за достъпа на пазара на новите медикаменти посредством първокласен разбор, основан на резултати от действителната процедура в онкологията и кардиологията.
Danny Analytics ще подкрепи държавните здравни институции в процеса на промяна на здравните грижи на база разбора на извършения лечебен метод и оценката на успеваемостта и сигурността, което ще увеличи качеството, успеваемостта и добавената стойност на грижите за пациента.
„ Съвременната оценка на здравните технологии е учредена на добавената стойност, заплащането за резултат и слагането на пациента в центъра на този развой. Без данни от действителната процедура обаче, това не е постижимо. Представеният от Sqilline логаритъм е първи по рода си за България, освен това основан върху най-съвременна платформа и с цялостен капацитет да обезпечи нужния инструментариум за оценка в действително време на изгодите и резултата от новите технологии. Това ще подсигурява потреблението на таргетирани и ефикасни лекарствени лечения за пациентите, което е от основно значение за бъдещото развиване на опазването на здравето в страната ни “, съобщи доктор Борислав Борисов, някогашен шеф на ИАЛ и член на International Society for Pharmacoeconomics and Outcomes Research.
В момента с Danny Analytics се обработват и проучват данни от няколко водещи онкологични лечебни заведения в София и страната.



Sqilline е водещ сътрудник на SAP за Европа в региона на прецизната медицина и опазването на здравето. Екипът на компанията построява първата аналитична платформа, построена въз основата на SAP HANA Database, и създава решението Danny Analytics в помощ на две от най-мащабните области на медицинските здравни грижи – онкологията и кардиологията за Централна и Източна Европа.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР