Аналитичните агенции съобщиха, че делът на Google Chrome в интернет

...
Аналитичните агенции съобщиха, че делът на Google Chrome в интернет
Коментари Харесай

Делът на браузъра Google Chrome нарасна още

Аналитичните организации оповестиха, че делът на Гугъл Chrome в интернет пространството към края на 2018 година е достигнал 67,2% .

Днес към този момент са забравени времената, когато главният и основният браузър на планетата бе Microsoft Internet Explorer 6 и това провокира застой в уеб пространството. Да се надяваме, че тази обстановка няма да се повтори с Гугъл Chrome, който от няколко години е монополист в Глобалната мрежа.

Аналитичната компания Net Applications разгласи, че делът на Гугъл Chrome продължава да пораства както при десктоп компютрите, по този начин и при мобилните устройства.



Според показаните статистики, делът на Гугъл Chrome в края на месец декември 2018 година е достигнал 67,2% (преди месец бе 66,4%). Останалите съперници останаха надалеч обратно. Второто място по разпространеност е на Firefox (9,6%), третото – на Internet Explorer (8,3%) и на четвърта позиция се намира Edge с дял от 4,1%.



В мобилната сфера Гугъл Chrome също е водач с 63,2% публика. Тук второто място е за Safari с немалките 26,6%, а на трета позиция е китайският Baidu Browser с 2% от мобилната интернет публика.

Съвсем скоро делът на Chrome ще нарасне още, тъй като ниската известност на Edge принуди Microsoft да стартира да употребява енджина Chromium и да спре създаването на своя енджин. Това провокира безпокойствие при някои специалисти, тъй като само Firefox ще остане със личен енджин.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР