Аналитичната компания Counterpoint публикува изследване, показващо глобалните и регионалните доставки

...
Аналитичната компания Counterpoint публикува изследване, показващо глобалните и регионалните доставки
Коментари Харесай

В Европа - Samsung, в САЩ - Apple: кои смартфони са най-популярни в различните региони на света

Аналитичната компания Counterpoint разгласява проучване, показващо световните и районните доставки на смарт телефони за четвъртото тримесечие на 2017 година.
Глобалните доставки на смарт телефони са намалели с 3% по отношение на същия интервал за предходната година, само че са с 3% по-високи от предходното тримесечие. Световните продажби на Apple са спаднали с 1%, само че приходът на компанията е най-голям, посредством продажбите на iPhone X.



В Северна Америка , преди всичко е Apple, с пазарен дял от 45%. На второ място в американския пазар се намира Samsung с дял от 20% и на трето място в Съединени американски щати е LG с пазарен дял 14%. Четвъртото и петото място са за ZTE и Lenovo, надлежно с 10% и 4%.

В Европа , максимален е пазарният дял на Samsung – 28%. На второ място в европейския пазар е Apple с 26%. Третото място е на Huawei с 13% европейски пазарен дял.

На азиатския пазар производителите на смарт телефони са подредени по следния метод: Apple — 15%, Oppo — 14%, Xiaomi — 13%, Huawei — 12%, Vivo — 11%.

В Латинска Америка , най-популярни са смарт телефоните на Samsung с 36% пазарен дял. Следват Lenovo с 13%, LG — 8%, Huawei — 6%, Apple — 4%.

В Африка ситуацията е следното: Samsung 23%, iTel — 8%, Tecno — 8%, Apple — 6%, Huawei — 6%.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР