„Анадолска агенция: Президентът на Алжир намекна за връщане на Сирия

...
„Анадолска агенция: Президентът на Алжир намекна за връщане на Сирия
Коментари Харесай

Президентът на Алжир намекна за връщане на Сирия в Арабската лига

„ Анадолска организация ": Президентът на Алжир загатна за връщане на Сирия в Арабската лига

Президентът на Алжир Абделмаджид Тебуне загатна за опцията Сирия да се върне в Арабската лига по време на идната арабска среща на върха през март 2022 година, предава " Анадолската организация ".
„ Сирия би трябвало да взе участие ", показа Тебуне пред държавната телевизия, когато беше запитан в действителност ли на идната арабска среща на върха в Алжир Сирия ще се завърне в Арабската лига.

Той обясни, че срещата на върха би трябвало да бъде приобщаваща и арабският свят да бъде обединен.
„ Когато организираме арабска среща на върха, ние желаеме тя да бъде приобщаваща и стартова площадка за обединяването на разпокъсания арабски свят ", показа Тебуне. „ Ние сме страна, която непрекъснато събира разграничените ".

Мнозинството от държавите-членки на Арабската лига гласоподаваха на 12 ноември 2011 година за прекратяване на участието на Сирия в отговор на закононарушенията на държавното ръководство срещу сирийски цивилни. Алжир беше всред дребното страни, които се опълчиха на суспендирането на участието на Сирия.

От юли нормализирането на връзките на арабските страни със сирийските ръководещи се форсира, особено от Йордания, Обединените арабски емирства (ОАЕ) и Египет, довели до взаимни срещи, споразумения и икономически съглашения.

На 9 ноември външният министър на ОАЕ се срещна със сирийския държавен глава Башар Асад, в столицата Дамаск, при първото навестяване на високо равнище на лидер от страна от Персийския залив след експлоадирането на гражданската война в Сирия през 2011 година
Очаква се идната среща на върха на Арабската лига в Алжир през март идната година да разиска възобновяване на участието на Сирия, замразено през 2011 година във връзка с експлоадирането на гражданската война.

В този подтекст Табуне показа, че идната среща на върха в Алжир " ще стане свидетел на отначало проявление на досието за промени на Арабската лига ". Той въпреки че не даде повече детайлности за естеството на тези промени.

Той посочи, че „ няколко интернационалните организации като Организация на обединените народи и районни организации като Африканския съюз са били реформирани вътрешно, с изключение на Арабската лига, която е останала непроменена от основаването си ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР