Ана Андонова е хигиенистка в основно училище „Христо Ботев“ в

...
Ана Андонова е хигиенистка в основно училище „Христо Ботев“ в
Коментари Харесай

СНИМКИ показаха какво се случва в циганската махала на Бургас по време на пандемията

Ана Андонова е хигиенистка в главно учебно заведение „ Христо Ботев “ в бургаския квартал „ Победа “. От 13 март, когато в страната ни бе въведено изключително състояние, тя краткотрайно е преназначена като учебен посредник, написа desant.net

Заедно с още трима нейни сътрудници обикаля всеки ден квартала, с цел да реализира връзката сред школото и децата, които нямат в домовете си компютри. Тук, по обясними аргументи, онлайн образованието е невероятно.



Работното време на четиримата посредници е от 9,00 часа сутринта до 4 часа следобяд. Задачата им е да раздават проби и образователни материали на децата от първи до осми клас, след което да събират отговорите и решените задания и да ги предават назад в учебното заведение.

Питаме ги, с изключение на да раздават материали на децата, свързани с образователния материал, пробват ли се да ограмотят техните родители за ограничаващите ограничения, въведени от държавното управление по отношение на разпространяването на ковид.



"Всичко им обясняваме, те са наясно, че не би трябвало да излизат на открито, имат си и маски ", изясняват посредниците.

Проверка на място обаче откри, че ограниченията съблюдават само четиримата наши събеседници, снабдени от учебното управление с маски, ръкавици и гащеризони.



Очевидно рекомендациите на националния спешен щаб жителите да си стоят вкъщи, да не излизат без причина на улицата и да не се събират на групи, не се отнасят до останалите поданици на квартал „ Победа “.



Точно това бе и главната причина на 29 март регионалната дирекция на полицията да издаде заповед за отделяне на няколко КПП-та, които да лимитират придвижването от и към квартала.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР