Амстердамското летище "Схипхол" бе затворено напълно за полети заради силната

...
Амстердамското летище "Схипхол" бе затворено напълно за полети заради силната
Коментари Харесай

Бури предизвикаха транспортен хаос в Европа и в САЩ

Амстердамското летище "Схипхол " бе затворено изцяло за полети поради мощната стихия, която връхлетя Холандия, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Съгласно публикуваната информация, скоростта на ветровете в страната доближат до 140 километра в час.

„ Поради тежките метеорологични условия целият въздушен трафик е спрян до по-нататъшно предупреждение ", се споделя в известие от летището, което е едно от най-натоварените в Европа.

По-рано самолетна компания Ер Франс-Ка Ел Ем (Air France-KLM) анулира 228 полета по европейски направления от и до "Схипхол ".

Малко по-рано в четвъртък Националната метеорологична работа издаде червен сигнален код за огромна част от страната.

Холандската национална железопътна компания заяви, че всички влакове са спрени. Главната жп гара в Хага е затворена заради опасения, че елементи от новия й стъклен покрив може да бъдат отнесени от мощния вятър.

Бурята прекърши голямо дърво в Амстердам - вижте фотоси >>.

Германия

Училищата на доста места в Германия останаха затворени, подготвяйки се за зимна стихия, която се чака да се развихри от запад с изобилен снеговалеж, дъжд и мощен вятър, съобщи Асошиейтед прес.

Властите предизвестиха хората, изключително в западна и северна Германия, да не излизат от домовете си през днешния ден, в случай че е допустимо.

Германските железници обявиха, че доста влакове ще се движат по-бавно поради бурята и се чакат закъснения.

В северна и южна Германия станаха голям брой автомобилни произшествия поради изобилния снеговалеж и хлъзгавите пътища.

Влаковете в провинция Северен Рейн-Вестфалия са спрени до второ разпореждане поради мощната стихия "Фридерике ", която минава през региона, показва ДПА.
Железопътната компания "Дойче бан " съобщи, че са наранени както районните влакове, по този начин и тези на дълги дистанции.

Прекият достъп до катедралата в Кьолн беше стеснен по съображения за сигурност поради приближаващата стихия, споделиха градските управляващи.

Мюнхенското летище съобщи, че поради неприятното време са анулирани осем полета към и от Берлин, Хамбург, Дюселдорф и Кьолн, показва ТАСС.

През деня може да бъдат анулирани още полети в Мюнхен. Не се изключва да бъдат анулирани полети и в Берлин.

Метеоролозите предизвестиха, че на някои места в Германия скоростта напразно може да доближи 160 км/ч.

Англия

Бурни ветрове връхлетяха Англия, където хиляди домове останаха без електричество в югоизточна Англия, отбелязва Асошиейтед прес.

Ветровете със скорост до 110 км/ч повредиха част от електрическата мрежа на влаковете и повалиха дървета върху релсите, предизвиквайки огромни закъснения на железопътния превоз. Някои услуги на лондонската гара "Кингс крос " бяха нарушени.

Пътната конюнктура в елементи на Шотландия е извънредно рискова. Властите предизвестиха водачите да не пътуват поради бурния вятър, изобилния снеговалеж и заледяването.

Белгия

Белгийското пристанище Гент беше затворено поради мощните ветрове, връхлетели Белгия, Холандия и Германия.

Белгия разгласи оранжев код - втората най-висока степен на паника за стихия - в северните региони, а в столицата Брюксел се наложи на някои места да бъдат спрени трамваите и бяха затворени някои публични паркове.

В няколко белгийски града бурята изкорени дървета. Движението на интернационалното летище "Завентем " съвсем не беше нарушено.

Затворени пристанища в Гърция

Заради ураганния вятър е спряно придвижването на фериботите в пристанищата Пирея, Рафина и Лаврион в Гърция. В цялата област Атика са получени стотици сигнали за паднали дървета и отнесени покривни структури в резултат на бушувалата през нощта стихия.

Бурята у нас

Бурята в България, прекъсна електроснабдяването на редица обитаеми места в страната. Смолян и Карлово оповестиха бедствено състояние >>

Снежни блокади в Съединени американски щати

Силна стихия, съпроводена от мощни ветрове и изобилен снеговалеж, сътвори през днешния ден тежки условия за пътешестване в южната част на Съединени американски щати и прекъсна електричеството в някои региони, съобщи Ройтерс.

Училищата в Ню Орлиънс, Шарлът, Атланта и района анулираха занятията, а в регионите от източен Тексас до Флорида и на север до югоизточна Вирджиния са в действие предизвестия за тежка зимна конюнктура.

"Шофьорите са призовани да демонстрират последна нерешителност или да заобикалят да пътуват, в случай че е допустимо ", съобщи Националната метеорологична работа (НМС) и предизвести за поледици по пътищата поради ниските температури.

В елементи от Северна и Южна Каролина, Алабама и Вирджиния температурите ще се усещат като под минус 18 градуса по Целзий поради мразовития вятър.

Над 14 000 семейства и предприятия останаха без електричество в Северна Каролина, Луизиана и някои региони на юг.

Губернаторите на Джорджия, Северна Каролина и Луизиана оповестиха изключително състояние поради тежките метеорологични условия, които направиха пътищата рискови.

Губернаторът на Северна Каролина Рой Купър сподели, че бурята е провокирала 1600 пътни катастрофи.

По данни на НМС в Дърам, Северна Каролина, от понеделник е паднал 23 сантиметра сняг, а на разнообразни места в южна Вирджиния снежната завивка е достигнала 18 сантиметра или повече.

Властите оповестиха за четири смъртни случая вследствие на бурята - два в Тексас и два в Джорджия.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР