Амстердам твърди, че в града има толкова много центрове за

...
Амстердам твърди, че в града има толкова много центрове за
Коментари Харесай

Амстердам прегрява от прекалено много информация

Амстердам твърди, че в града има толкоз доста центрове за бази данни, колкото в никой различен град по света. Това е хубаво, само че толкоз доста хубаво не е на хубаво, както написа Bloomberg.

Столицата на Холандия притегля доста софтуерни компании с атрактивните си налози и релативно евтината си електрическа енергия. Сега обаче градът стопира основаването на нови центрове за бази данни до края на актуалната 2019 година с решение на градския общински съвет. Причината - скоростта, с която са се разкрили новите центрове, основава напрежение върху локалния заможен и енергиен пазар.

" Необходимо е да се даде малко отмора и да се формулира политика, тъй че да можем да реализираме по-добър надзор на местата, на които се строят такива центрове. " Това съобщи Мариете Сейде - шеф по пространствено развиване, околна среда и земеделие в югозападната община на Амстердам Хаарлем Вермеер.

Около 70% от всички центрове за бази данни в страната са съсредоточени в радиус от към 50 километра към Амстердам. По данни на Bloomberg регионът е дом на към 1/3 от всички такива центрове в Европа. Това се оправдава от обстоятелството, че през днешния ден софтуерните компании неимоверно построяват такива центрове поради порива на потребителите да съхраняват все по-често и повече данни онлайн, както и заради обстоятелството, че Холандия е измежду най-големите центрове в Европа за финтех с повече от 430 дейни компании, изясняват от Holland Fintech.
 Как Амстердам възнамерява да се оправи с високите наеми?
Как Амстердам възнамерява да се оправи с високите наеми?

За последните 12 години те се усилиха с 40 %, а поради Brexit се чака да порастват още

Решението на локалната администрация не се възприема позитивно от всички. Холандската асоциация за центрове за бази данни оповести, че е разтревожена от решението.

" Отличната ни инфраструктура за такива центрове е магнит за интернационалните софтуерни компании, които отварят доста работни места. Изненадани сме от това, че такова строго решение се взима тъкмо в този момент и толкоз ненадейно ", пишат от асоциацията.

Според локалния парламент обаче възбраната е опция да се огледа обстановката в профил. Целта била да се подсигурява архитектурно, че центровете заемат какъв брой е допустимо минимум място, както и че не пречат на околната среда.

Това идва в миг, когато в града има мощен напън за недвижими парцели поради комбинацията от градските политики за опазване на пространството и търсенето на нови търговски места и жилища.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР