Амстердам ще стане градът с най-висок туристически данък в ЕС

...
Амстердам ще стане градът с най-висок туристически данък в ЕС
Коментари Харесай

Амстердам ще стане градът с най-висок туристически данък в ЕС

Амстердам ще стане градът с най-голям туристически налог в Европейски Съюз от следващата година. Това заяви основният финансов чиновник на локалната администрация Хестер ван Бюрен, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Градът възнамерява да наложи налог от 12,5 % от цената на хотелската нощувка. Пътниците на круизни кораби пък ще заплащат 11 евро на човек, осведоми уеб сайтът “Дъч нюз “.

Като цяло измененията значат, че туристите към този момент ще заплащат на градската хазна приблизително 22 евро на вечер за стая, струваща 175 евро

Това е четвъртият най-голям туристически налог в света, отбелязва Ван Бюрен.

Местната администрация планираше нарастването на таксата да е по-малко, само че се реши на по-високата ставка след напън от страна на общинския съвет. Градът чака да получи от туристическия налог общо 65 млн. евро следващата година.

Целта, по думите на Ван Бюрен, е по-скоро да се поемат разноските за услуги за локалните поданици, а не толкоз да бъдат обезкуражавани гостите.

Ван Бюрен означи, че е разговаряла с представители на други градове, опитващи да се оправят с напора от туристи. Такива са Венеция и Барселона

Амстердам чака посетителите му тази година да доближат над 20 милиона. Много от тях идват в града единствено за ден.

Нидерландската столица се затруднява да поеме увеличаващия се брой посетители, изключително “нискобюджетните ” туристи. Те постоянно предизвикват проблеми и обикалят към квартала на алените фенери.

Градът сега ползва огромен пакет ограничения за битка с проблематичните туристи и се зарече да ограничи броя на вътрешните и задгранични гости до 20 милиона.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР