Амстердам. Организация, представляваща 144 турски джамии в Нидерландия, поиска от

...
Амстердам. Организация, представляваща 144 турски джамии в Нидерландия, поиска от
Коментари Харесай

Yahoo.com: Джамиите в Нидерландия поискаха „бан“ за Герт Вилдерс в „Туитър“

Амстердам. Организация, представляваща 144 турски джамии в Нидерландия, изиска от „ Туитър “ да блокира акаунта на анти-ислямския политик Герт Вилдерс за подбудителство към ненавист, оповестява Yahoo.com .
Турската ислямска културна федерация (ТИКФ) изпрати писмо в петък, в което желае „ непрестанен „ бан “ на в „ Туитър “ на господин Герт Вилдерс... за непрекъснатите му изявления в „ Туитър “ на известия, изображения и друго наличие, което показва държание на ненавист “.
В писмото се споделя, че „ туитовете “ на Вилдерс нарушават разпоредбите на „ Туитър “, като се добави: „ Неговите цялостни с ненавист послания се популяризират по целия свят с помощта на трибуната и опциите, които му се дават от „ Туитър “.
В сходна обява от септември м.г., холандският политик назова пророка Мохамед „ педофил, всеобщ палач, терорист и ненормалник “.
„ Запазваме си правото на правни дейности и ограничения, в случай че не предприемете посочените дейности в границите на 21 дни от приемането на писмото “, се споделя в документа.
Адвокатът на ТИКФ Ейдер Косе съобщи в понеделник пред AFP, че ще предприеме правни дейности в случай че не бъде направено нищо.
„ Да стигнем до съда е последното нещо, което желаеме, само че ще го създадем, в случай че това се наложи “, съобщи Косе.
Адвокатът уточни, че доста от „ туитовете “ на Вилдерс нарушават законите на няколко страни, в това число Тунис, Мароко, Пакистан и Индонезия.
Вилдерс реагира на настояването до „ Туитър “ да бъде „ баннат “. Той назова тези дейности „ полуда “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР