Амстердам е на път да измени един от символите си

...
Амстердам е на път да измени един от символите си
Коментари Харесай

Амстердам обмисля преместване на червените фенери

Амстердам е на път да промени един от знаците си пред света. Трите ръководещи партии в градския съвет изготвиха серия от оферти за прословутия квартал на " алените фенери ", в това число за преместването му на друго място. Причината - кварталът Де Вален към този момент притегля не толкоз клиенти, колкото тълпи от туристи, които не употребяват предлаганите услуги, а единствено пречат на бизнеса.

Кварталът Де Вален в Амстердам е център на проституцията от епохи поради близостта му до доковете, само че в последно време клиентите посещават най-вече дами в хотели или ги търсят в интернет. Така доста от витрините с червени светлини остават празни, чуват се и гласове за тяхното затваряне.

Градската администрация предлага пренасяне, тъй че труженичките от региона да работят без проблемите, създавани от туристи. Сред концепциите са хотелски стаи с алармена система, сейфове за пари и скъпоценности и охранителни камери. Там жриците ще остават анонимни и надалеч от туристическите камери.

През юни градската администрация регистрира, че не е съумяла в напъните си да облагороди и почисти Де Вален. В остарелия център още съществува " монокултура " на туристически магазини и евтини кафенета и питейни заведения, управляващите не са съумели да се оправят с трафика на хора и насилствената проституция, отбелязва отчетът по тематиката.

Амбициозната стратегия за разчистване на прословутия квартал беше стартирана преди 10 години от тогавашния член на градския съвет Лудвиг Асшер, който в този момент е водач на социалдемократическата Партия на труда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР