Амстердам. Асоциацията на ветераните на Холандия, воювали в Корейската война

...
Амстердам. Асоциацията на ветераните на Холандия, воювали в Корейската война
Коментари Харесай

Netherlands Times: Ветерански организации искат от холандския министър-председател да върне в родината останките на загиналите сънародници по време на Корейската война

Амстердам. Асоциацията на ветераните на Холандия, воювали в Корейската война приканиха министър-председателя Марк Рюте да изиска от Пхенян останките на нидерландски бойци, починали по време на Корейската война, написа Netherlands Times.
„ Единствено по този начин фамилиите ще могат да се сбогуват с обичаните си по заслужен метод “, написа в писмо на асоциацията до холандския министър председател. Става думите за останките на сержант Ван дер Снепшот, редови войник Мунен, редови войник Кнаап, редови войник Деегмулдер и Редник Ламберти, които са служили в холандския полк на Организация на обединените нации по време на Корейската война. Първите трима изчезват по време на бойните дейности надлежно през 1951, 1952 и 1953 година Деегмулдер умира в пердах през 1951 година, само че тялото му остава на бойното поле. Ламберти е покорен и умира като военнопленник.
Северна Корея неотдавна върна останките на американски бойци, починали по време на Корейската война, след договарянията сред нейния водач Ким Чен-ун и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.
„ Разбрахме новината на драго сърце. Това развиване ни дава вяра, че същото може да се случи за холандските бойци. Затова и призоваваме министър-председателя да не намеси. Искаме останките на петимата холандски бойци да бъдат заровени във военното гробище на Организация на обединените нации „ Тангок “ край южнокорейския град Пусан. 117 холандски войни към този момент са заровени там “, написа в писмото на асоциацията на ветераните.
Корейската война се води сред Северна и Южна Корея сред 1950 и 1953 година Северна Корея е подкрепяна от Китай и Съветския съюз, до момента в който Южна Корея получава поддръжка от Организация на обединените нации и нейните страни членки, водени от Съединени американски щати. По бойните полета на Корейския полуостров са ситуирани към 4700 холандски бойци.
Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР